
Letölthető címkék az őszi befőzéshez
Saját kezűleg kívül és belül.
Egyre nagyobb becsülete van a házi készítésű lekvároknak, befőtteknek, likőröknek. Ráadásul a saját készítésű, isteni finom gasztroajándékkal – akár karácsonykor – nem lehet mellélőni.
A lekvár kitűnő választás, ha üvegbe szeretnénk zárni az ősz legzamatosabb ízeit. Őszibarack, szilva, csipkebogyó, alma, körte, füge: csak néhány ínycsiklandozó alapanyag, ha finom lekvárt szeretnénk.
Én a lekvár és a szörpök mellett likőröket is készítek, a kedvencünk a zöld dió likőr, de a sült alma is nagyon ízlett.
Ha már olyan sokat dolgozunk a házi finomságokkal, akkor érdemes a külcsínre is adni: csinos címkékkel, szalagokkal díszíteni az üvegeket, amik így ajándéknak is tökéletesek lesznek.
A szeptemberi Praktika magazinban most az általam készített, kivágható lekvárcímkékkel is találkozhattok.
A színes verzió mellett készítettem egy skandináv stílusú sorozatot is, ha ilyet szeretnél, innen letöltheted.
A kapszli 6-7 cm fedél-átmérőjű üvegre illeszkedik.
Ha makacs címkét szeretnél eltávolítani az üvegről, mutatok egy praktikát:
További befőtt-csinosító ötleteket itt találsz:
Szép napot!
Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡
A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.