inspiráció,  recept

Letölthető címkék az őszi befőzéshez

Saját kezűleg kívül és belül.

Egyre nagyobb becsülete van a házi készítésű lekvároknak, befőtteknek, likőröknek. Ráadásul a saját készítésű, isteni finom gasztroajándékkal – akár karácsonykor – nem lehet mellélőni.

A lekvár kitűnő választás, ha üvegbe szeretnénk  zárni az ősz legzamatosabb ízeit. Őszibarack, szilva, csipkebogyó, alma, körte, füge: csak néhány ínycsiklandozó alapanyag, ha finom lekvárt szeretnénk.

Én a lekvár és a szörpök mellett likőröket is készítek, a kedvencünk a zöld dió likőr, de a sült alma is nagyon ízlett.

Ha már olyan sokat dolgozunk a házi finomságokkal, akkor érdemes a külcsínre is adni: csinos címkékkel, szalagokkal díszíteni az üvegeket, amik így ajándéknak is tökéletesek lesznek.

A szeptemberi Praktika magazinban most az általam készített, kivágható lekvárcímkékkel is találkozhattok.

Fotó: Praktika

A színes verzió mellett készítettem egy skandináv stílusú sorozatot is, ha ilyet szeretnél, innen letöltheted.

A kapszli 6-7 cm fedél-átmérőjű üvegre illeszkedik.

Ha makacs címkét szeretnél eltávolítani az üvegről, mutatok egy praktikát:

Makacs befőttcímke eltávolítása vegyszerek nélkül

További befőtt-csinosító ötleteket itt találsz:

Így csinosítsd a befőttjeidet!

Szép napot!

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük