Makacs befőttcímke eltávolítása házi alapanyagokkal
Lassan itt a befőzőszezon, a virágszörpöket már lehet készíteni, és a gyümölcsök is hamarosan beérnek. Ha pedig befőzés, akkor üveg is kell: mi legtöbbször gyűjtögetni szoktuk a szép formájú, különleges üvegeket, no meg a hagyományosakat is, amiket szépen megtisztítunk, hogy így várják a házi finomságokat. A címkékkel van a legtöbb baj, persze van olyan, ami könnyen lejön, de vannak azok az ellenálló címkék, amiket hiába áztatunk, vakarunk késsel, súrolunk csodaszerekkel, mégsem engedelmeskednek. A legjobbak azok a fajták, ahol a ragasztó egy ronda, fehér ragacsos valamivé válik az üvegfelületen, ami egyre jobban ragad és csak szétkenni lehet az üvegen. Recept Na, most itt egy nagyon könnyen elkészíthető „paszta”, amivel könnyű lesz a dolgunk, és csak két dolog kell hozzá: szódabikarbóna, ami egy háztartási csodaszer, és olaj: 4 teáskanál szódabikarbónát kell összekeverni kb. 2,5 evőkanál olajjal. Így használd! Na, akkor itt van az ominózus címke, amit lehet tépjünk le az üvegről, nem árthat egy áztatás sem, a lényeg, hogy amit lehet a hagyományos vizes módszerrel, szedjünk le. A maradék ragacsot aztán egy pillanatra forró víz alá kell tenni, aztán egy kis szivacsos súrolás az előbbi pasztával és a címke/ragacs lejön! Ilyen volt: És ilyen lett: Lejött minden ragacs-tapacs, és a műanyag palackokra is jó, amiket a gyerekek szívesen töltetnek újra. Neked van tuti módszered? Szép napot! A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡ A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.
A beágyazáshoz másoljuk és illesszük ezt az URL címet a WordPress honlapba
A beágyazáshoz másoljuk és illesszük ezt a kódot a honlapunkba