inspiráció,  otthon

Így díszítheted kreatívan az otthonodat a nyaralási fotóiddal

Sok-sok nyaralási fotó fantáziadús poszterként a falon.

Éppen a nyári fotókat rendszereztem, amikor szembejött velem Emese posztja, amelyben egy ötletet mutatott, hogyan tehetjük az utazási fotóinkat a lakás díszévé.

Fotó: treasureonthewall

Maga az ötlet nagyon megtetszett, így azon gondolkoztam, hogyan lehetne kivitelezni, megvalósítani ezt az ország alakú kollázst.

A kollázsok nagyszerűen alkalmasak egy hangulat felidézésére:  a sok színes kép egy nyaralás, egy év, vagy akár egy szuper buli emléke is lehet.

Az első dolgom az volt, hogy kollázskészítő programot kerestem, olyat, amelyben különleges alakzatokat is elkészíthetünk, lehetőleg ingyenesen.

Így talált rá a Shape Collage-ra, amivel klassz összeállításokat készíthetünk egy nagy kupac digitális fotóból. A program ingyenesen letölthető, a 2.0-ás verzió még nem vízjelezi a képeket, a későbbiek (3.1) már igen, ha a korábbi verziót töltöd le, ne kérj frissítést.

A program használata egyébként nagyon egyszerű:

A fotókat a File/ Add photo vagy Add folder menüből adhatjuk a kollázshoz.

A kollázs alakját a jobb oldalon lévő ablakból választhatjuk ki, vannak kész formák (pl. szív, kör, rács, és írhatunk szöveget is, például egy számot egy szülinapra).

Illetve a Custom(További) menübe pedig saját formát is feltölthetünk, én ide töltöttem fel egy szürke alapszínű Olaszország térképet. A feltöltött képet még itt szerkesztheted, lehet törölni, hozzárajzolni.

A jobb oldalon lévő ablakokban még további beállításokat végezhetsz: módosíthatod a kollázs méretét, a képek felbontását, valamint azt, hogy hány darab képből álljon a kollázs és hogy mennyi legyen a képek közötti távolság.

Ha a kollázs háttérszínét szeretnénk megváltoztatni, Appearance (Megjelenés) fülnél állíthatjuk be a háttérszínt, a kép keretének színét, vastagságát is.

Ez az Olaszország térkép minimum 80 fotónál működik, de nekem a 150 tűnt ideálisnak.

A kollázst a beállítások után a Create (Készítés) gombra kattintva készíthetjük el, és ha elégedettek vagyunk vele, a Save (Mentés) gombbal tudjuk elmenteni.

Az ország forma mellett az utazás témakörben készíthetünk olyan verziót, ami például  nevezetes épületet ábrázol.

Ha megfelelő minőségben mentjük el a kollázst, készítetthetünk belőle posztert az otthonunkba.

Ha posztertérképet szeretnél, itt találod:

Így készíts saját stílusú posztertérképet!

Szép napot!

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük