család,  csináld magad,  gyerek,  öko,  újrahasznosítás

Így lesz a megunt pulcsid a nappalid dísze

Ráadásul olyan jó bekuckózni, a pihe-puha anyaggal.

Ilyen pulcsi-párnára már régóta vágyom, de eddig nem volt hozzá megfelelő alapanyagom, hiszen nemcsak szépet szerettem volna, de olyan kellemes anyagút is, amihez jó hozzádőlni a kanapén. Vagy kihasználni azt a kis időszakot, amikor a család , vagy a cicánk nem foglalja el a díványt, és gyorsan elhencseregve olvasni, vagy tévézni.

Szóval végre adott volt a pulcsi, így semmi sem tartott vissza attól, hogy párnává változzon.

Az első lépés a méretre igazítás, nekem szerencsésen majdnem párnaméretű volt a pulcsim.

Csak a pulcsinak az ujjára  nem lesz szükség, ezt levágtam. A nyakrészt is el kell majd varrni, de az a kis levarrott rész elfér majd a párna belsejében.

A megmaradt pulcsidarabot kifordítottam, és az oldalán és a tetején szorosan összevarrtam.

Ilyen kifordítva és párnával bélelve.

Mivel levehető párnahuzatot szerettem volna,  gombokat varrtam az oldalára. Még jó, hogy a gyerekeknek gombgyűjteménye van.

Ha nem vagy annyira türelmetlen, mint én, vagy nagyon profi vagy, vasalhatsz rá (belülről flíz anyagot: ezt csak akkor, ha nem műszálas az anyag), vagy varrhatsz rá belülre egy pamuthuzatot, így akadályozva meg a későbbi nyúlást.

Grafitnak is jól áll:

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.