
3+1 isteni sütés nélküli desszert, nyárra
Egy kis édesség mindig feldobja a napom, és persze a gyerekek is várják a finomságokat, de a nagy melegben nem túl kellemes a lakást tovább melegíteni a sütővel. Ilyenkor jönnek jól azok a desszertek, melyeket sütés nélkül készíthetünk.
A gyerekeim abszolút kedvence a sport szelet, melynek receptjét kedves barátainktól, Mónikáéktól kaptuk, és melyért azóta is hálás vagyok, mert ezt nem lehet megunni, soha soha nem lehet megunni… lalala. (Ismerős? 🙂 )
Hozzávalók:
30 dkg porcukor
0,5 kg darált keksz
25 dkg margarin (olvasztott)
rumaroma
2 ek. kakaó
2 dl tej
Tetejére: 15 dkg étcsoki , 1 ek. étolaj
A darál kekszet a kakaóporral összekeverjük. A tejet megmelegítjük, ebben feloldjuk a cukrot és megolvasztjuk a margarint, ezt a kakaóporos kekszhez adjuk a rummaromával együtt, és jól összegyúrjuk.
Ezután ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk (én folpack-on szoktam: folpack alulra, felülre, így nyújtom ki, majd a tetejéről leveszem a folpack-ot).
Gőz fölött megolvasztjuk a csokit majd hozzákeverjük az olajat és a sütire simítjuk. Hűtőben hagyjuk dermedni. A tetejére tehetünk darált diót, mandulát, mogyorót, mazsolát, kókuszreszeléket.
Narancsos álom: nagy kedvencem!
Hozzávalók:
1 cs. babapiskóta
1 doboz (0,5 l) tejszín
0,5 l 20%-os tejföl
3 narancs
2 cs. vaníliáscukor
7 ek. porcukor
A tejfölben elkeverjük a narancsok reszelt héját. levét, a porcukrot és a vaníliáscukrot. A tejszínt habbá verjük, és apránként a narancsos krémbe keverjük. Egy jénai tál aljára krémet teszünk, majd rá egy sor piskótát, majd ismét piskóta, végül krém. Tálalás előtt naranccsal díszítjük.
Puncsos-pudingos keksz: Ezzel a desszerttel egy babalátogató alkalmával kerültem először kapcsolatba, Anita készült ezzel a finomsággal a volt kollégák népes csapatának, és nagy sikert aratott vele. Azt mondta, azért ezt készítette, mert a baba mellett erre volt ideje. 🙂 Nagyon finom.
Hozzávalók:
Háztartási keksz
1cs. puncs pudingpor
1cs. csokoládés pudingpor
25 dkg margarin
6 ek. cukor
8 dl tej
A pudingokat 4-4 dl tejben, 3-3 ek. cukorral felfőzzük. A margarint habosra keverjük, majd felét az egyik, másik felét a másik pudinghoz keverjük.
Egy tepsibe teszünk egy sor, mézzel elkevert langyos tejbe mártogatott kekszet, erre kenjük ( még melegen ) a csokis krémet, újabb sor keksz következik és rákenjük a puncsos krémet. Tetejét megszórhatjuk tortadarával, vagy reszelt csokival.
Túró rudi krém: Akkor készítettem először ilyet, amikor váratlanul vendégek érkeztek hozzánk, és gyorsan kellett valami finom desszert. A túróval és a túró rudival nem lehet melléfogni, és valóban nagyon ízlett mindenkinek. Egyszerű és nagyszerű!
Hozzávalók:
25 dkg túró
3 dkg porcukor
2 dl tejszín
2 ek. mascarpone
reszelt citromhéj
étcsoki
1 evőkanál barack- vagy eperlekvár
A túrót összekeverjük a cukorral és citromhéjjal, majd hozzáadjuk a mascarponét, végül a felvert tejszínt. Pohárba túrós masszát teszünk, ráfolyatunk olvasztott csokit, majd ismét túrót, majd kevés lekvárt. A sort túróval folytatjuk és olvasztott csokival zárjuk.
Szép napot!
A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡
A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.