recept

3+1 isteni sütés nélküli desszert, nyárra

Egy kis édesség mindig feldobja a napom, és persze a gyerekek is várják a finomságokat, de a nagy melegben nem túl kellemes a lakást tovább melegíteni a sütővel. Ilyenkor jönnek jól azok a desszertek, melyeket sütés nélkül készíthetünk.

A gyerekeim abszolút kedvence a sport szelet, melynek receptjét kedves barátainktól, Mónikáéktól kaptuk, és melyért azóta is hálás vagyok, mert ezt nem lehet megunni, soha soha nem lehet megunni… lalala. (Ismerős? 🙂 )

SAM_3398jav

Hozzávalók:

30 dkg porcukor

0,5 kg darált keksz

25 dkg margarin (olvasztott)

rumaroma

2 ek. kakaó

2 dl tej

Tetejére: 15 dkg étcsoki , 1 ek. étolaj

A darál kekszet a kakaóporral összekeverjük. A tejet megmelegítjük, ebben feloldjuk a cukrot és megolvasztjuk a margarint, ezt a kakaóporos kekszhez adjuk a rummaromával együtt, és jól összegyúrjuk.

Ezután ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk (én folpack-on szoktam: folpack alulra, felülre, így nyújtom ki, majd a tetejéről leveszem a folpack-ot).

Gőz fölött megolvasztjuk a csokit majd hozzákeverjük az olajat és a sütire simítjuk. Hűtőben hagyjuk dermedni. A tetejére tehetünk darált diót, mandulát, mogyorót, mazsolát, kókuszreszeléket.

Narancsos álom: nagy kedvencem!

sam

Hozzávalók:

1 cs. babapiskóta

1 doboz (0,5 l) tejszín

0,5 l 20%-os tejföl

3 narancs

2 cs. vaníliáscukor

7 ek. porcukor

A tejfölben elkeverjük a narancsok reszelt héját. levét, a porcukrot és a vaníliáscukrot. A tejszínt habbá verjük, és apránként a narancsos krémbe keverjük. Egy jénai tál aljára krémet teszünk, majd rá egy sor piskótát, majd ismét piskóta, végül krém. Tálalás előtt naranccsal díszítjük.

Puncsos-pudingos keksz: Ezzel a desszerttel egy babalátogató alkalmával kerültem először kapcsolatba, Anita készült ezzel a finomsággal a volt kollégák népes csapatának, és nagy sikert aratott vele. Azt mondta, azért ezt készítette, mert a baba mellett erre volt ideje. 🙂 Nagyon finom.

SAM_3011

Hozzávalók:
Háztartási keksz
1cs. puncs pudingpor
1cs. csokoládés pudingpor
25 dkg margarin
6 ek. cukor
8 dl tej

A pudingokat 4-4 dl tejben, 3-3 ek. cukorral felfőzzük.  A margarint habosra keverjük, majd felét az egyik, másik felét a másik pudinghoz keverjük.
Egy tepsibe teszünk egy sor, mézzel elkevert langyos tejbe mártogatott kekszet, erre kenjük ( még melegen ) a csokis krémet, újabb sor keksz következik és rákenjük a puncsos krémet. Tetejét megszórhatjuk tortadarával, vagy reszelt csokival.

Túró rudi krém: Akkor készítettem először ilyet, amikor váratlanul vendégek érkeztek hozzánk, és gyorsan kellett valami finom desszert. A túróval és a túró rudival nem lehet melléfogni, és valóban nagyon ízlett mindenkinek. Egyszerű és nagyszerű!

3603

Hozzávalók:

25 dkg túró

3 dkg porcukor

2 dl tejszín

2 ek. mascarpone

reszelt citromhéj

étcsoki

1 evőkanál barack- vagy eperlekvár

A túrót összekeverjük a cukorral és citromhéjjal, majd hozzáadjuk a mascarponét, végül a felvert tejszínt. Pohárba túrós masszát teszünk, ráfolyatunk olvasztott csokit, majd ismét túrót, majd kevés lekvárt. A sort túróval folytatjuk és olvasztott csokival zárjuk.

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük