Bagolydísz (és még sok más) porcelángyurmából
Az előző bejegyzésemben közreadtam a hófehér gyurma receptjét, melyből csodaszép medálokat, karácsonyi díszeket, ajándékkísérőket tudsz készíteni. Például ilyen baglyosat, melyet a kislányom készített.
Az elkészítését az alábbi képek mutatják. A szemét és a tollazatát filctoll kupakkal tudod formázni.
A porcelán gyurmának nagyon jól áll, ha a felülete strukturált, vagyis valamilyen lenyomatokat tartalmaz. Ha kinyújtás után szép csipkét teszel rá, majd ezzel is nyújtod kicsit, a felület csipkemintás lesz. Kipróbáltam még a kukoricát is, ez belenyomtam a gyurmába, nagyon szép struktúrát adott.
A filctollak kupakjai is remek „formanyomdák”, így készítettem a csillagokat. Ha ezeket aztán kiszaggatod különböző formákkal, szép karácsonyfadíszt, medált kapsz. Ezek is mennek az iskolai adventi vásárra egy szép piros szalaggal átkötve. 🙂
Charlotte oldalán találtam és rögtön beleszerettem ezekbe a kis madárkákba, így mi is készítettünk ilyet.
Szép napot!
Keress a Facebook-on is: minden nap új ötlet, inspiráció itt:
https://www.facebook.com/pages/Anapfenyillatacafebloghu/250663971725153?ref=hl
Keress a Facebook-on is: minden nap új ötlet, inspiráció itt:
https://www.facebook.com/pages/Anapfenyillatacafebloghu/250663971725153?ref=hl
2 hozzászólás
Mónika Mádai
Kipróbàltuk ezt a gyurma receptet.Száritàsnál leragadt, szétrepedt felkunkorodott. Mit ronthattunk el?
Rácz Anikó
Szia Móni! Ilyet én még nem tapasztaltam. Milyen vastagra nyújtottad? Az enyém kb. 4 mm vastag. Sütni nem szabad,csak szárítani és én ezt sütőpapíron tettem, félidőben megforgatva. Frissen milyen volt? Szép napot: ANikó