inspiráció,  Ünnep

Hogy kerül a nyúl a karácsonyfára?

Mesés és merész az IKEA 2018-as karácsonyi kollekciója.

Minden évben nagy lelkesedéssel várom  az IKEA karácsonyi sajtótájékoztatóját, mert azon túl, hogy ezek az összejövetelek remek alkalmak, hogy egy jót bandázzunk a bloggerbarátokkal és megnézzük az aktuális karácsonyi kínálatot, mindig szolgálnak olyan háttér-információval, amitől az adott kollekció még inkább érthető és szerethető lesz.

Bevállalós – ez volt az első gondolatom, amikor megláttam a méregzöld, mélykék, vörös és arany enteriőröket és kiegészítőket a kockás és a virágos  textilekkel, csomagolópapírokkal.

A  világító nyúl lámpa már csak hab volt a tortán.

Valami környezettudatosságot sejtettem mögötte: jó lesz majd húsvétkor is. És persze, azonnal beugrott Wein Kriszta rénszarvasba öltöztetett karácsonyi nyula is, ami nagy kedvencem volt tavaly.

Aztán, amikor megtudtam, hogy a téli időszak lakberendezési trendjei a játék körül forognak, és az IKEA VINTER kollekcióját az Alíz Csodaországban ihlette, már a nyúl is a helyére került, vagyis a karácsonyfára és világításként a fa alá.

Ez a különleges mese, és a játékosság jelenik meg a 2018-as karácsonyi kollekcióban, így már érthető a falon ferdén lógó kanapé,  a fejre állított asztal, a sok óra, nyúl, és a hangya is.

A Soroksári IKEA-ban a vásárlókat egy kis interaktív játékkal is várják: a fehér nyulat kell keresni az áruház területén, és ahol megtaláljuk, ott általában valami kis játék, rejtélyes feladat vár ránk: van, ahol, valami kis játékételt kell megtalálni, máshol szerencsét hozó darumadarat hajtogathatunk, kedvenc zenénket hallgathatjuk, vagy mesét olvashatunk.

Itt egy fehér nyúl, és egy feladat.

A játékosság mellett nekem valami békebeli hangulat ugrott még be: a gombákról, makkokról, sünökről, a színekről: és tényleg jelen vannak az 50-es, 70-es és 80-as évek stílusai, és az angolszász kastélyok hangulata is az idei kollekcióban.

Ez a gyertya hatására forgó teamécses a gyerekkoromat idézi.

Ezekkel a karakteresebb színekkel, mintákkal,  a fával, bársonnyal már most, a hűvösebb estéken jó bekuckózni, így  fokozatosan térhetünk át az őszből a télbe.

Aki pedig kevésbé bevállalós, és a hagyományosabb dolgokért rajong, annak sem kell megijedni, hiszen ebben a mesés kollekcióban is találhat olyan dekorációt, fényfüzért, sütőeszközt, díszeket, amik biztosan a kedvencük lesznek majd.

A hangyák a kisfiam kedvencei. Mert hangyák is vannak.

Gyönyörű ünnepi illatgyertya.

Egy kicsit kezdetleges szelfi a tükörben …

A teljes kollekció az áruház bejáratánál, ahol egy fotópontot is felállítottak:

Ezeket imádom:

Fotók: IKEA, saját

Szép napot!

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük