inspiráció,  otthon

Olajzöld harmónia: vendégségben egy kaposvári óvónő otthonában

Vannak anyagi korlátaink, de én örülök, hogy vannak, mert így sokkal kreatívabbnak kell lenni, hogy szebbé varázsoljuk azt, amink van.

A skandináv irányzat szerint berendezett lakásban a semleges színeket az olajzöld töri meg, mely jelenleg Gina kedvence a mustársárga mellett.

A 70-es években épült, 50 négyzetméteres, kétszobás társasházi lakást teljesen felújított állapotban vásárolták meg az új tulajdonosok, és a berendezés mellett festéssel tették a saját ízlésüknek megfelelővé. Még a konyha csempéje is új színt kapott.

„A lakás skandináv stílusú, kicsit talán itt-ott megjelenő vidékies hangulattal. A legelső, amin változtattunk, hogy a beltéri ajtók fehérre lettek mázolva.

Elsődleges szempont volt ugyanis, hogy világosítsuk a lakást. Majd ezután a falak is fehérek lettek.

A folyosón a fehérséget kicsit megtörve a falszakasz alsó része, csípőmagasságban, illetve a konyhában egy csík szürkére lett festve.

A gyerekszoba egyik fala pöttyös tapétát kapott, hogy ne legyen olyan „steril”. A bútorok is folyamatosan cserélődtek, kivétel a nappaliban levő, a fürdő mosdószekrénye, és a konyhaszekrény.” -mesél Gina a kezdetekről.

Gina egyik kedvenc helyisége a konyha. Az itt lévő, jó állapotú bordó csempe, és cseresznye bútorfrontok azonban nem illettek házigazdánk stílusához, így, mivel költséghatékony felújításban gondolkodott, mind a csempét, mind a szekrényajtókat fehérre festette.

A frontok még új fogantyút is kaptak, a hűtő mellé pedig táblafesték került, dekortapasszal keretezve. Ez utóbbi ötletet Juditu-tól leste el Gina.

A konyha felújítását így mindössze 30 ezer forintból úszták meg.

Gina és kislánya másik kedvenc helyisége a gyerekszoba:

„Itt az ajtó mögötti falszakasz szinte teljesen be van építve, talán azért is, mert nem szeretem, ha minden „szem előtt” van. A szekrénysort apukám készítette. Mára már a vanília árnyalat nem annyira passzol a szoba színvilágához, de természetesen ezt mostanában nem fogjuk lecserélni.

Alapvetően, a „Ne dobd el, újítsd fel!” híve vagyok. Nyilván ez abból is fakad, hogy vannak anyagi korlátaink. Ha nem lennének, valószínű a lakás is másként festene.

De én örülök, hogy vannak, mert így sokkal kreatívabbnak kell lenni, hogy szebbé varázsoljuk azt, amink van!

Óvónőként, és anyaként is fontosnak tartom, hogy ne halmozzunk fel túl sok játékot. A gyerekek úgyis hamar megunják, illetve tényleg minimális az a mennyiség, amivel szívesen játszanak.

Szeretem, ha rend van, így a kislányomat is arra tanítom, hogy mindig pakoljon el maga után. Ha elmegyünk itthonról, akkor is mindent elteszünk a helyére.

A lányom most kezdte az iskolát, így lett már 1 éve kialakítva a szoba, megfelelő íróasztal, és hozzá jelenleg egy saját kezűleg felújított thonet szék. Aminek a lábait, vagyis az alsó felét rózsaszínre festettem.

Gina sosem tanult lakberendezést. Elmondása szerint a fészekrakó ösztön hozta ki belőle az otthonszépítés igényét. Lakberendezési magazinokból inspirálódik, de a legközelebb a magyar bloggerek állnak hozzá. Szeret bekukkantani mások otthonába, szívesen gyűjt ötleteket vendégségben.  Kávézókba is szívesen betér, de nem a kávé miatt, csak hogy lássa az enteriőrt. 
A nappali, egyben a hálószoba, és iroda is. Ez talán a legtöbbet változó helyiség.
„Itt kapott helyet egy családtól elhozott CSEPEL varrógép láb, amiből aztán apukám íróasztalt készített. Ez az egyik nagy kedvencem.
A lábazat új kékesszürke árnyalatot kapott, és egy fiókos asztallapot. Kicsi, de nekem pont megfelelő. Eredetileg, ahol most a munkaállomás van, ott egy ajtó volt a gyerekszoba és a nappali között.
Nemcsak a fehér falakkal és az ajtók fehérre festésével próbáltunk világosítani, hanem pl. az előszoba és nappali falán található vakablakot kivágattuk és tejüveget rakattunk be, így jut kicsit több fény a fogadó helyiségbe is.
A nappaliból lehet kimenni az erkélyre, ami két oldalt teljesen zárt, illetve redőnyök teszik lehetővé, hogy akár esős időben is megoldott a mosott ruhák szárítása.
De nem csak erre használjuk. Szívesen ücsörgünk itt reggelente hétvégéken, és hallgatjuk a madárcsicsergést, vagy itt fogyasztjuk el a vasárnapi ebédet. Nem tudnám elképzelni a lakást ilyen kiülős hely nélkül!”

Gina az óvodában is jól hasznosítja a lakberendezés iránti szenvedélyét, a csoportszobát jó ízlésű kolléganőivel közösen rendezték be.

Arra a kérdésre, hogy mi az, amin változtatna a lakásban, Gina így felelt:

„Amin változtatnék: beköltözéskor a fürdőszoba csempéjét nagyon szerettem, de mostanra ez már megváltozott, illetve erősen kopott is. Így ha nem is cserében, de festésben erősen gondolkodom. De hogy ennek mikor jön el az ideje, azt még nem tudom.

Alapvetően a lakást úgy szeretem, ahogy van! Szeretünk hazajönni, belépni, és külön öröm, ha másnak is kellemes ide betérni. Egy kis tábla jelzi, amit szintén saját kezűleg készítettem, „ISTEN HOZOTT!” ”

Gina oldalait itt találod:

Facebook oldal: Emily design

Instagram oldal: emilydecoration

Szép napot!

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

2 hozzászólás

 • Paulina Piszke

  Szép lakás. Mint a lakberendező újságokban.
  Csak hideg. Színtelen. Semmi nőcis nincs benne.
  A gyerekszoba véletlenül aranyosra sikerült.

  • anapfenyillata

   Kedves Paulina! Köszönöm a hozzászólást. 🙂 Én is szeretem a színeket, de mindenkinek más tetszik, más környezetben érzi otthon magát. Gina óvónő, munkájából adódóan valószínű nagyon hangos, és színes környezetben van egész nap, lehet, hogy egy ilyen nyugodt, világos környezet jelenti neki a harmóniát, megnyugvást, itt tud feltöltődni. Az a jó a lakberendezésben (is), hogy mindenkinek más a szép, így minden otthon kicsit más, egyedi. Szép napot: Anikó

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük