ajándékötlet,  inspiráció,  karácsony,  Ünnep

Tanácstalan vagy a karácsonyi ajándékot illetően? Íme 5+1 magával ragadó ötlet

Mutatok 5 olyan különleges ötletet, amik közül bármelyiket választod, biztosan nagy örömöt okozol.

Juditu: DEKOR.ÁLOM

Juditu munkáival a tévében találkoztam először, és már akkor nagyon szimpatikus volt precízsége,  lakberendezési stílusa, ötletessége. Aztán néhány év múlva megismertem a blogok világát, és hamarosan én is blogolni kezdtem és ismét felfedeztem magamnak Juditu-t, immáron bloggerként, később pedig A nagy DIY könyv kapcsán volt szerencsém személyesen is megismerni. Lendületes, kedves, segítőkész, igényes embernek ismertem meg, akinek imádom az ötleteit.

Így aztán Juditu könyvét is kíváncsian vártam, és rögtön beszereztem, amint megjelent: vidéki lévén a férjem ment érte a BOOOK Kiadóba, és már nagyon későn ért vele haza, így este csak gyorsan átlapoztam, az alapos olvasást másnapra halasztottam.

Másnap aztán vittem magammal az aznapi sajtótájékoztatóra – ahol Judit is ott volt egyébként – Budapestre, hogy visszafelé a vonaton belemélyedhessek: egy parám volt csak, hogy a nagy rácsodálkozásban elfelejtek leszállni a vonatról, és  elvisz az IC egészen Záhonyig.

A könyv egyébként annyira varázslatosan szép, az ötletek annyira jók, hogy ez valóban meg is eshetett volna, ha a férjem rám nem csörög telefonon, hogy azért ne felejtesek el majd időben leszállni a vonatról.

És még este Juditu is üzent, hogy minden OK-e velem, mert – elárulhatom- a valóságban is olyan jófej, amilyennek a blogján keresztül tűnik.

A könyv az otthon, divat, életmód területekre ad ötleteket: stílusosan, vidáman, precízen, és őszintén, igazi Juditu stílusban, sok-sok gyakorlati segítséggel. Több kedvencem is van már, biztosan mutatok majd néhány Juditu-inspirálta alkotást a blogomon.

CIRRhopp újrahasznosított ékszerek

Nagy rajongója vagyok Kinga pólóékszereinek, és workshopjain már én is elsajátítottam néhány pólófonási technikát.

A kezei alatt megszépülnek a pólócsíkok, megnemesedik a PET palack, és valami igazán különleges és szép tárgyként/ékszerként születik újjá.

Kinga nagyon szerényen, örömmel, alázattal tanít felnőttet, gyereket egyaránt: értékteremtésre, környezettudatosságra, és lassabb, mindent jobban megélő életre.

A vele készült riportot is érdemes elolvasni.

ApacukaCeramics

Azt mondják, jó bornak nem kell cégér, de azért nem szeretném kihagyni az ajánlóból Judit és Gábor kerámiáit.

A workshopjukat már korábban is ajánlottam, én azóta is szeretem az itt készített  tányérjaimat.  A kerámiáikról pedig csak annyit, hogy már Nigella is tőlük vásárol, és a könyvének címlapján is Judit és Gábor tányérja szerepel, melyet kifejezetten a híres szakácsnőnek terveztek.

GreenwayDesign gyertyái

Amikor megismertem Ildit, a gyertyáit még tesztelgette: olyan 100%-os növényi gyertyát szeretett volna, aminek stílusos a csomagolása, természetes az illata, emellett környezet- és egészségbarát is.

Körülbelül fél évnyi kísérletezést követően születtek meg a mai gyertyák, melyek minden darabja kézzel készül Ildi konyhájában, nagy szeretettel és lelkesedéssel.

A webshopban már karácsonyi illatokban, és adventi csomagban is elérhetőek.

Kollár Borbála – Kollár Franciska – Inspiráció természetesen 

Bori és Franci könyve igazán különleges a magyar piacon: a személyes történeteken, életérzéseken keresztül  megtapasztalhatjuk, hogyan merítenek a szerzők a természetből ihletet, hogyan építik be ezt a fajta inspirációt a saját, mindennapi életükbe: az öltözködéstől, az otthonon, munkán keresztül a szokásaikba, családi együttléteikbe.

A könyv káprázatos képeivel, inspirációoval segít megtalálni a saját kreativitásodat, a saját utadat a természetesebb, lassabb életmódhoz.

Tulajdonképpen a magyar Hygge, személyedre szabva.

DIP Design Passage karácsonyi vásárok

Barátságos, közvetlen légkörben  magyar tervező illetve kézműves kiállítóik termékeiből válogathatsz a DIP-en. Én már voltam, és nagyon szerettem.

A két decemberi időpontban megrendezett vásárokban biztosan találsz valamilyen kedves ajándékot. Ráadásul egészen más élmény egy alkotótól személyesen választani, megismerni a termék mögött az embert is.

Egy kis ízelítő, kik lesznek ott most szombaton (dec. 2.)  a vásáron:
Móró Barbara www.morobarbaraglass.hu
Mezré www.mezre.hu
Fotók: az egyes weboldalakról, illetve saját.

Szép napot!

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük