család,  gyerek,  inspiráció,  kirándulás

Ló vontatta szánon Magyarországon

Töltődj fel lovasszánozással!

Nincs is annál megnyugtatóbb, mint egy jó forró mézes tea után puha plédekbe burkolózva siklani a hófehér havon egy ló vontatta szánon.

Nemrég egy kedves ismerősöm osztotta meg lovasszános képeiket a Facebook-on, amitől rögtön beindult a fantáziám, hogy ezt jó volna nekünk is kipróbálni. Rá is kérdeztem tőle, hogy milyen volt, és nagyon tetszett nekik. Két gyerekkel voltak, és egyszerűen elvarázsolta őket az út, „olyan nyugtató volt hallgatni a lovakat”.

Jól fel kell öltözni egy ilyen túrához,  ők még vittek takarókat is, bár takaró a szánon is volt.

Úgyhogy  nagy kedvünk lett hozzá, hó van – legalábbis nálunk még tegnap is esett – így összegyűjtöttem néhány ajánlatot, hol lehet lovasszánozni az országban, megosztom veletek is, hátha ti is kedvet kaptok.

Természetesen, mivel ez erősen időjárásfüggő, mindig érdemes előzetesen leegyeztetni, hogy van-e éppen ilyen lehetőség.

Bükkszentkereszt

Két helyen érdemes keresni a lovasszánosokat: a Borostyán Étterem melletti háromszintes parkolónál illetve a falu bejáratánál (Lillafüred felől) a Dorongósi utca elején.
Takács Sándor: 70/947-4093
Barsiné Halász Mariann: 30/456-8653
Bihari László: 30/993-09-20

Van lehetőség félórás, illetve órás szánozásra is.

A közlekedésről, az utak járhatóságáról, és sok minden másról is lehet és érdemes tájékozódni Bükkszentkereszt Facebook oldalán.

A családias hangulatú  Barankai lovastanya a Budai hegyek szívében található.
„Nagyapánk nyomdokaiban már gyerek fejjel kezdtük meg lovas ismereteinket Budapest II. kerület csendes természetvédelmi részén a Petneházy réten. Ő tanított meg a munkára az állatok szeretetére a ló imádatára. Tőle kaptuk meg első lovunkat is.
Lovainkkal eleinte saját örömünkre kezdtünk kocsikázni, szánkózni. Később már barátainkkal is meghívtuk és megosztottuk velük ezeket a csodálatos élményeinket.” Írják honlapjukon.
Csengőkkel, pokróccal, forralt borral, vagy forró teával „felszerelt” szánnal várják a kirándulni vágyókat.
Előre egyeztetés szükséges:
Barankai József, Telefonszám: +36-70/456-0118
Szépalmapuszta
A Hotel Szépalma és Ménesbirtok programjaként a birtok dombjaira, mezőire viszi ki a szán a vendégeket.
„Télvíz idején a pokróc, a forralt bor és egy kis pálinka sokat segíthet a hideg leküzdésében. Megfelelő hó esetén vétek lenne kihagyni a túrát a csilingelő lovas szánnal, amely után különösen jól esik a szauna és a meleg pezsgőfürdő is. És hóból nálunk nem szokott hiány lenni: amikor a városi ember a melegebb pulóverét keresi elő, Szépalmán már rendszerint havat lapátolunk.” Olvasható a hotel honlapján, ahonnan további információkat is kaphatunk.
 
Mátrai lovasszán túra (Mátrafüred, Galyatető)
A High Tech sportok bázisa szervezte lovasszánon más megvilágításba helyeződik az erdő, a havas táj, előtérbe kerül a téli világ varázsa, feltárul egy rejtett világ. További információt itt találsz.
Előzetes bejelentkezés, időpont és kapacitás egyeztetés minden esetben szükséges.

A lista korántsem teljes, ha te tudsz még ilyen lehetőségről, kérlek, írd meg kommentben. És jöhetnek a képek is a lovasszán élményekről. 🙂
Ezen a télen van hideg, fagy, hó, szóval minden, amitől talán kicsit elszoktunk mostanában, de a régi telekhez hozzátartoztak. De a télnek is megvan a maga szépsége, és öröme. A Balaton átcsúszás, amiről a Mert utazni jó, utazni érdemes blogon is olvashattok. Nagyon tetszik a lellei jégkörhinta is, láttad már?

De ha ilyen hideg lesz, kipróbálhatjátok a jégbuborékot, és más jeges mókát is.

Szép napot!

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.
Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

4 hozzászólás

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük