DIY,  inspiráció,  kert,  otthon

Varázsold a kertedbe a glamping életérzést!

Kerti piknik glamping stílusban: stílusos, laza, szép.  Néhány  DIY kiegészítővel a kertedbe varázsolhatod a glamping életérzést.

Mára már sokan ismerik a glamping (glamour+kemping) kifejezést, köszönhetően a noszvaji Nomád Hotelnek, ahová mi is elutaztunk hétvégén, hogy magunkba szívjuk a stílusos kempingezés, és piknikezés nyújtotta élményt.

 A mi falunkról, – a Noszvaj szó ugyanis ezt jelenti – külön ódákat tudnék zengedezni, kedvenc kirándulóhelyünk, tele szépséggel, kreativitással, összefogással.

Ezt a hotel ingyenes programja csak megerősíti. (A Nomádban egyébként a glamping szállásokon a romantikus, madárcsicsergős, patakcsobogós, elbújós nyaralás is kipróbálható).

20
fotó:nomadhotel.hu

De térjünk vissza azokra a stíluselemekre, amelyekkel otthon is megteremthetjük ezt a hangulatot, és amelyeket ellestünk a glamping pikniken.

Szerencsére, ezek a kiegészítők, elemek kifejezetten DIY jellegűek, így  akár magunk is elkészíthetjük őket.

Csipkés, fonott, tekert álomfogó

 Az észak-amerikai indiánok által „feltalált” álomfogó a jó álmokat átengedi, a rosszakat viszont csapdába ejti. Sokaknak viszont dísz, méghozzá nagyon mutatós.

01

Álomfogót készíteni nem túl ördöngösség, először is kell hozzá egy karika: erre a célra a gyerkőc nem használt hulahopp karikája kitűnő választás. Aztán használhatunk hozzá csipkét, pólófonalat,  szalagokat, vászoncsíkokat, melyekkel körbetekerjük, fonjuk a karikát.

02

03

Asztalok, székek, takarók, párnák

A lényeg, hogy kényelmes legyen. Az asztal készülhet kábeldobból, hordóból, raklapból, a foteleket, székeket borítsuk takaróval, párnával. Kockás pléd erősen játszik. 🙂

04

05
foto:nomadhotel.hu

Bár a félbevágott lábaskád nagyon stílusos, azért nekem nem tűnt annyira kényelmesnek.

17

Függőágy: ez is készülhet otthon, méghozzá makramé technikával.

22

Girland, girland, girland

Lehet ezt amolyan Ikeás stílusban, amikor textilmaradékokból mindenféle varrás nélkül készítünk kis zászlókat, vagy szalagos girlandot.

06

07

De varrhatjuk is, illetve készülhet papírból is.

1

09

Régi képkeret

Nemcsak jól mutat, de alkalmat ad egy közös kép készítésére is, ha egy régi keretet stílusosan fellógatunk.

08

Teríték

Tálcaként használhatunk almásládákat, amiket bevonunk újságpapírral, vagy lefestünk. Jöhetnek a csipketerítők, porcelántányérok, talpas poharak, csatos üvegek is.

10
fotó:nomadhotel.hu

11

12

13
fotó:nomadhotel.hu

Ja, és a szódásszifon, minden mennyiségben.

14

Természet, barátok, finom borok, ínycsiklandozó ételek

Ehhez a piknikhez finom borok, házi szörpök, limonádék, sajtok, házi sütik illenek, ennél kellemesebben nem is ünnepelhetnénk a barátainkkal, családunkkal a nyarat, az életet.

16

18

1

21
Fotó: Réka

23

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz, kivéve a forrással jelöltek. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük