csináld magad,  DIY,  otthon

IKEA Rusch Hack: az átváltozott idő

Mostanság gyakrabban nézzük az órát, aminek egyik oka persze az, hogy ismét eljött a reggeli rohanások időszaka, a másik pedig, hogy szeretjük az új-régi óránkat, ami vidám szivárványos színeivel felvidítja a sietős reggeleket.

50

Na, de kezdjük az elején. 🙂 Az úgy volt, hogy a gyerekek egy kisebb labdacsata keretében eltalálták az IKEA Rusch órát, ami ennek következtében egy nagyot bukfencezett a levegőben, majd a padlón landolva  hirtelen megállt az idő. Az óra számlapja beszakadt.

3

Nem mondom, hogy megdicsértem őket, de végül is nagyon nem bántam, mivel régóta tervezem, hogy egy kicsit átalakítom az órát, így nem halogathattam tovább. A gyerekek pedig „büntetésből” segítettek a helyreállításban.

Első lépésként óvatosan leszedtük a mutatókat, majd a  ragasztott számlapot egy tapétázó késsel lefejtettük a műanyagról. Ha Ti is szeretnétek hasonlót készíteni, akkor ezelőtt a művelet előtt egy ceruzával jelöljétek be a 12-es szám helyét a kereten,  ez később megkönnyíti a dolgunkat.

A gyerekek kitalálták, hogy legyen az óra szivárványos, így alapnak egy szürke pöttyös kartont választottunk és színkártyákból lyukasztottunk színes szíveket.

4

Kivágtunk egy 17,5 cm átmérőjű kört a kartonból.

5

6

A kört felosztottuk 12 részre, ide ragasztottuk fel a színes szíveket.

7

A lapot kétoldalú ragasztóval rögzítettük az óraszerkezetre, majd a másodperc mutatóra vidám dekorszalagot ragasztottunk és a mutatók visszakerültek a helyükre.

8

Ilyen volt, ilyen lett 🙂  :

9

Nekünk tetszik. 🙂

10

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük