inspiráció,  tél

Fahéj illatú falu Borsodban

Amikor egy kis falu hagyományt teremt.

4

Cselekvések, dolgok, melyek generációkon át jutnak el hozzánk. Rítusok, melyeket ugyanúgy végzünk, mint őseink. Megsárgult fotókról  visszaköszönő, távoli, mégis ismerős szokások. Hagyomány: híd, amely összeköt minket az őseinkkel.

Ilyen hagyomány teremtődik Ónodon, a mindössze 2340 főt számláló borsodi településen. Egy jó ötlet, egy lelkes kis csapat, közösségi összefogás, kreativitás,  önzetlen és lelkes munka.

Mindez meghozta gyümölcsét, hiszen immáron 3. alkalommal készültek el az illatos, és ehető mézeskalácsházak: először mindenki a saját házát formázta meg, tavaly Magyarország épületeit sütötték ki, idén pedig a világ nevezetességei kerültek sütőbe.

1

Az épületek elkészítéséhez 100-100 kg lisztet, cukrot, mézet, több száz tojást használtak.

2

A kiállítás ingyenes, a látogatókat nagyon kedvesen, mézeskaláccsal fogadják. A kiállítóterem csodás fényben és illatban úszik.

5

A mézeskalács receptúrát úgy fejlesztették tovább, hogy az elkészült alkotások minél tovább elálljanak. A közel 50 épületet csaknem 100 lakos készítette.

6

Emberi, egyszerű, kedves, vendégszerető. Ritka kincs ez a mai világban.

7

A kiállítás megtekinthető 2016. 01.09-ig 10-18 óra között. Részleteket az Ónodi Közösségi Ház oldalán találhatunk.

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük