csináld magad,  DIY,  gyerek

Pohár „fedő” készítése gyöngyökből

Gyerekeknek szuper elfoglaltság elkészíteni, és jó móka használni. Ráadásul védi az italokat a rovaroktól.

Lehet, hogy nem látszik, de ezen a címen sokat gondolkoztam. 🙂 Mert ugye, hogy is hívják ezt a valamit, amit a pohárra teszünk, mondjuk, egy kerti bulin, hogy ne lepjék meg  a darazsak, muslicák, netán a legyek a limonádénkat. Ugye, fedő?

Szóval, erről van szó:

4

Láttuk a lányommal ezt az ötletet, és kedvet kaptunk az elkészítéséhez. Panna már ovisként ügyesen rakosgatta a vasalható gyöngyöket, és most is gyorsan készült a dinnye, kivi, grépfrút, citrom, alma, és barack fedő – ez utóbbi nincs a fotókon, mert egy kis baleset miatt még vasalatlan állapotban tejes lett, így éppen száradt.

5

Egyszerűen csak vasalható gyöngyöket (nekünk IKEA-s van, de lehet HAMA is) használtunk, és hozzá a kör alapot.

A közepén lyukat kell hagyni, de olyan méretűt, amibe később belefér egy szívószál, vasalás után is.

(Egyébként, ha mégsem, egy fúrógéppel, egy óvatos fúrással kicsit megnövelhető a lyuk.)

Aki esetleg nem ismeri a vasalható gyöngyöket: egy alaplapra lehet kirakni a gyöngyöket (ez a művelet a finommotorikát, figyelmet, kreativitást, türelmet is fejleszti), majd sütőpapíron keresztül ki kell vasalni: először a gyöngyök az alapon vannak, majd leemelhető az összeragadt kép, én ilyenkor még a másik oldalt is kivasalom, persze sütőpapíron keresztül.

Az alaplap újrahasználható. Itt egy kis videó arról, miről is van szó.

6

Teszteltük is, kikerültek a kertbe: a rovarvédelem mellett az is jó volt, hogy mindenki tudta, melyik az ő pohara. 🙂  Gyerekzsúrra, kerti bulira is jó lesz!

7

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.
Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük