gyerek,  nyár

5+5 ingyen nyomtatható játék gyerekeknek

A visszaszámlálás megkezdődött, hamarosan itt a vakáció, mi már nagy szervezkedésben vagyunk, hogy mikor, hol legyenek a gyerekek. Az elhelyezésen túl persze nem árt egy kis programról is gondoskodni a szabad játék mellett.

A következő játékok ingyenesen letölthetők, nyomtathatók, és remek unaloműzők nagy kánikulában, vagy esőben.

Csúcsforgalom

Ovis kortól (~5 évtől), önállóan játszható

A nagy sikerű logikai játék nyomtatható változata. Nekünk megvan az eredeti játék, mindkét gyerek imádja, ügyesen megoldják a logikai feladatokat: a kis piros autót kell a dugóból kijuttatni, persze anélkül, hogy felemelnénk az autókat, csak tologatni szabad őket. A képkártyák alapján kell berendezni a pályát, majd jöhet a tologatás.

Nemcsak jó móka, de nagyon sok területet fejleszt.

Itt találsz egy letölthető verziót, néhány feladvánnyal.

1

Akasztófa

Első osztálytól, 2 személyes játék

Gyerekkoromban rengeteget játszottunk ilyet. Elkészítettem a játék letölthető verzióját, a gyorsabb játékhoz. Innen letöltheted.

akasztófa-2

Az akasztófa játékot papír és ceruza segítségével kettő vagy több játékos játszhatja. Az egyik játékos gondol egy szóra, és a másik játékos megpróbálja kitalálni a szót a szóban szereplő betűk kitalálásával.
Annyi vízszintes vonalat kell húzni, ahány betűből áll a szó. Ezután a játékos betűket mond, ha az szerepel a szóban, akkor a helyére kerül, ha nem, akkor kezdődik az akasztófa rajzolása az emberrel. A játék akkor ér véget, ha a játékos kitalálja a szót még azelőtt, mielőtt készen le van rajzolva az akasztófa, vagy az akasztófa és az ember lerajzolásra kerül.

Sudoku

Iskolás kortól, önállóan játszható

Gyerekeknek ez a szuper játék innen és innen letölthető.

sudoku

Területfoglaló

Ovis kortól (5 évtől), 2 személyes

Ez a területfoglaló játék jó szórakozás, igazi stratégiai játék. Mindenkinek van egy színe. Mindenki két vonalat húzhat, vízszintesen, vagy függőlegesen, (átlósan nem), és persze csak két, egymás melletti pont között. A  csak saját színnel bekerített terület – akár egy négyzet, akár több – számít, akinek nagyobb a területe a játék végén, az nyer. A játékot itt találod.

területfoglaló

Szókereső

Iskolás kortól, önállóan játszható

A betű és számsorban meg kell találni a kiemelt szavakat, számokat. Készítettem egyet, innen letöltheted.

+5 játék:

Labirintus, rejtőzködő kép,  összekötős feladat, számszínező, keresd a különbséget, színező: remek szórakozás és még fejleszt is.

Ovis kortól, önállóan játszható

Katt ide a játékokért!

különbség

Szép napot!

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

2 hozzászólás

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük