otthon

A virágok esete az ételfestékkel

A pufifestéket  kevertük ki éppen, amikor az ételfesték láttán a kisfiam megszólalt: ” Anya, képzeld, az óvónéni varázsolt, kék vízbe tett virágot és az is kék színű lett. Kipróbáljuk mi is?” Hát persze, hogy kipróbáljuk, hiszen ilyen kíváncsi szemeknek nem lehet ellenállni :-), ráadásul egy ilyen varázslatot én sem hagyhattam ki.

Sebtiben szedtünk is a kertből az éppen virágzó növényekből: nárcisz és százszorszép lett az első kísérleti alany. Az egyik kék, a másik zöld vízbe került.

P1170384

P1170364

Ezek a kis virágok sokkal hangsúlyosabban mutattak a színes vízben, ezután dekorációként fogom alkalmazni, így könnyen lehet színes vázám, olyan színben, amilyenben csak akarom. 🙂 Persze ezzel az eredménnyel csak én voltam elégedett, ugyanis a várt színváltozás elmaradt, sem a jácint, sem a százszorszép nem hagyta magát átfesteni! A sikertelenség után jól átbeszéltük a kisfiammal az ovis varázslatot, így aztán kiderült, fehér tulipánnal varázsolt az óvónéni.

A kísérletet elnapoltuk, apa volt megbízva, hogy hozzon majd nekünk egy fehér tulipánt. Másnap beszerző körútjáról üres kézzel tért haza. Az egyik faluban ahova aznap elvetődött, azt mondták, hogy márpedig ilyen színű tulipán nincs. Mi azonban erősködtünk, így újabb kísérletet tett a helyi piacon, ahol egyenesen Hollandiába küldték :-), ha már ennyire felvág, hogy a piros és sárga virágok nem jók neki. Azért nem kellett Hollandiába repülni, a harmadik virágboltban végül talált tulipánt. Így aztán megkezdődhetett a kísérlet!

P1170469

P1170510

Kb. 2 óra múlva megjelent az első zöld folt a szirmokon.

P1170536

Másnapra szépen zöld cirmos lett, a varázslat megtörtént:

P1170578

P1170585

P1170610

P1170697

P1170731

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük