recept

Friss házi málnaszörp

Íze rég feledett korok emlékét idézi.

Amikor az Anyukám Mondta étteremben legelőször megkóstoltam a málnaszörpöt, azonnal gyerekkori emlékek törtek fel bennem. A kisvárosi görögkatolikus templom, és mellette a pap bácsi málnáskertje minden gyerek kedvence volt az utcában: ehettünk belőle, amennyi jólesett. Pap bácsi – aki nem is pap volt, hanem kanonok, de mi akkor ezt nem tudtuk – isteni szörpöt is készített: ami olyan volt, mintha folyékony málna lenne.

Azóta kerestem ezt a málnaszörp ízt, amit az Anyukám Mondtában megtaláltam, de én is szerettem volna ilyet itthonra. Mivel idén anyukámék kertjében rengeteg málna termett, ki kellett próbálnom a friss málnaszörpöt.

Annyira isteni, hihetetlenül finom lett! Ki ne hagyjátok! Mutatom a receptet:

Hozzávalók

2 kg málna

500 g cukor

500 ml liter víz

A vízből és a cukorból szirupot főzünk, elég kb. 5 percig forralni, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A málnát megmossuk, majd lassúprésen lepréseljuk.

Akinek nincs lassúprése, az turmixolja össze, majd szűrőn passzírozza át.

A kapott málnavelőt keverjük össze a kihűlt sziruppal.

Az így készített málnaszörp nincs tartósítva, így mélyhűtőben tárolandó, és annyit vegyünk ki belőle, amennyit pár nap alatt elfogyasztunk.

Nekünk 3 dl azonnal el is fogyott.

Szép napot!

A bejegyzés  saját (C) képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz, az Instagramot itt találod.