Pazar csokis keksz
Csodás, brownie-szerű, rusztikus, ragacsos, nagyon csokis keksz gyorsan.
A gyerekek nagy kedvence a csokis pöfeteg, a lányom rendszeresen kéri, és nem egyszer hivatkozik az általam közreadott recept címére, hogy gyorsan össze is dobhatom neki. Ez valóban így van, egyedül a hűtési időt kell kivárni, a többi gyorsan megy.
No, de van olyan, amikor még ennél is gyorsabban kellene valami csokis finomság, ilyenkor dobom be ezt a kekszet, ami még ennél is gyorsabban elkészül. Jó hír azoknak, akik nem szeretik a ragacsos masszát kézzel formázni: itt elég egy kanál és egy habverő.
Rusztikus, csupa csoki, az étcsokik kedvelőinek, és azoknak, akik szeretik a nem túl édes kekszeket.
Hozzávalók (1 tepsi, kb. 12 db keksz):
100 g étcsoki
25 g vaj
1 tojás
50 g cukor
45 g liszt
0,5kk. sütőpor, 0,5kk. szódabikarbóna
pár csepp vaníliaaroma (vagy narancsolaj, citromolaj) (opcionális)
Elkészítés:
- A vajat és a csokit egy tálban, vízgőz fölött, vagy mikróban összeolvasztjuk.
- A tojásokat és a cukrot habosra keverjük.
- A lisztet elkeverjük a sütőporral és a szódabikarbónával, adunk hozzá egy csipet sót is.
- A kissé kihűtőtt,olvadt csokis fázist a tojásos részhez öntjük, majd hozzákeverjük a sütőporos lisztet.
- Evőkanálnyi halmokat helyezünk a sütőpapírral bélelt tepsikre, egymástól távol, mert valamennyire szétterül majd sülés közben.
- Kb. 170 fokon 10 percig sütjük.
- Mikor kivesszük a sütőből még puhák lesznek a kekszet, de nem szabad túlsütni, mert akkor a közepük kiszárad. Mikor már annyira kihűltek, hogy mozgatni tudjuk őket, tegyük át rácsra a kekszeket és ott hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Ha a massza túl folyós, tegyük be kicsit a hűtőbe a halmozás előtt.
Szép napot!
A bejegyzés saját (C) képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡
A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.