recept

Zöldfűszeres, sajtos sült paradicsom

Napérlelte, édes paradicsomból. Sütőben, grillen vagy serpenyőben is készülhet.

Ebben a hetek óta tartó kánikulában az ember a könnyű, gyorsan elkészíthető ételekre vágyik. Ilyenkor nagyon szeretem a mediterrán ízvilágot, Olaszország-imádóként ezek az ízek visszarepítenek a nyüzsgő olasz városokba, a sóillatú tengerpartra, a kis olasz éttermekbe, ahol hasonló finomságokat ettünk.

Nemrégiben nagy méretű, húsos, illatos paradicsomokat vettünk, amit a teraszon termett bazsalikommal, sajttal, züldfűszerekkel ízesítve sütöttünk meg. Felejthetetlenül finom volt!

A paradicsom most illatos, ízes, sütve, zöldfűszerekkel önmagában is remek, de grillezett ételekhez, tésztához, vagy pirítóshoz is kiváló választás.

Hozzávalók

paradicsom (kb. 50 dkg, a húsos fajta)

sajt (karakteres sajt, például parmezán, kb. 10 dkg)

olívaolaj (2 ek.)

oregánó, bazsalikom, só ízlés szerint

A paradicsomot megmossuk, majd felkarikázzuk. Megszórjuk oregánóval, bazsalikommal, majd reszelünk rá sajtot.

Egy tepsit olívaolajjal kikenünk, beletesszük a paradicsomkarikákat, és kb. 150 fokon 10 perc alatt készresütjük. Aki ropogósabban szereti, emelhet a hőmérsékleten, bvagy a sütési időn.

JÓ ÉTVÁGYAT! Anikó

Szép napot! A bejegyzés saját képeket tartalmaz. A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡