csináld magad,  DIY,  öko,  újrahasznosítás

5 perc DIY: krémes dobozból tároló

Egyszerű újrahasznosítás: így készíts hasznos rendszerezőt üres tégelyből.

Az íróasztalom, pontosabban a kis otthoni irodaszekrényem rendszereztem nemrégiben, amikor az apró irodaszereknek, gémkapcsoknak, iratcsipeszeknek kerestem egy jól használható tárolóhelyet.

Kapóra jött az éppen kiürült műanyag tégely, ami méretben és praktikusságban tökéletesen megfelelt a célnak, már csak egy kicsit fel kellett tuningolni, hogy valamivel vidámabb legyen.

Amire szükséged lesz:

kiürült krémes tégely

fa gyöngyök

vékonyabb drót

Posca akrilfilctoll

Először eltávolítottam a címkéket a tégelyről, majd alaposan kitisztítottam, zsírtalanítottam azt.

Erről könnyen lejött a címke, de ha netán ilyen gondjaid lennének, itt találsz egy jól bevált házi címkeeltávolító szer receptet.

Ezután a drótra felfűztem a gyöngyöket.

A tégely tetejét kilyukasztottam: most egy hústű elég volt, de ha merevebb, vastagabb a tető, célszerű vékony fúrót használni.

A drótot, melyen a gyöngyök voltak, átfűztem a lyukon, és a túloldalon megtekerve, egy kis ragasztószalaggal leragasztva rögzítettem.

A tégelyre pöttyöket rajzoltam. A műanyag típusától függ, hogy mivel lehet festeni, általában az akrilfesték, de akár az alkoholos filctoll is jó lehet, de előtte érdemes egy próbát tenni, hogy mennyire tapad a festék.

Vidám kis tárolóm lett, és így a kapcsok is mindig kéznél lesznek, ha szükségem lesz rájuk.

Ez is krémes tégelyből készült:

ÚJRAHASZNOSÍTÓ ZÖLDÍTÉS: ARCKRÉMES TÉGELYBŐL KASPÓ

A KRÉMES TÉGELY ÚJ ÉLETE

Szép napot! Anikó

A bejegyzés sajátR képeket tartalmaz.

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡