család,  csináld magad,  DIY,  gyerek

5 perc DIY: készíts motiváló ceruzát!

Lehet, hogy ez segít majd a gyerkőcnek egy nehéz napon.

Ez a hét a félévi bizonyítványok ideje, ami általában mindig heves érzelmeket kelt a közösségi médiában,  ilyenkor  még inkább felszínre kerülnek az oktatási rendszer hiányosságai, röpködnek az idézetek, kikerülnek az oldalakra a bizonyítványok…

A mai oktatási szisztéma nem jó, sőt… egyenesen rossz. De szerintem nem ezektől lesz jó, vagy jobb.

A jegyeket mindig komplexen kell szemlélni, és a gyerek képességeit, önmagához való fejlődését is érdemes megnézni.

És ezt mi tudjuk  igazán, hiszen szülőként látjuk azt az utat, ahogyan a gyerek elérte azt. Így egy hármasra ugyanúgy lehetünk büszkék, ahogyan azt is tudhatjuk, ha ezzel valamiért nem vagyunk elégedettek.

Egy átlagot lerontani nem nehéz, elég egy betegség utáni rosszul sikerült dolgozat, egy meg nem értett órai anyag, egy kevés alvással töltött éjszaka.


A legjobb, ha  arra koncentrálunk, hogy megtaláljuk azt, hogy a gyereknek  mi az erős oldala, mik a gyengeségei, és hogyan lehet megtalálni ezek között az egyensúlyt.


Úgy gondolom, hogy ez az iskola és a szülő feladata az oktatásban, a másik fontos dolog pedig az, hogy a gyerek  megszeresse a tanulást, hogy az életben bármikor legyen kedve és igénye arra, hogy újat tanuljon, fejlessze magát. Persze ehhez tanulni is meg kell tanulni, és ebben sem mindenkinek ugyanaz a módszer lesz a legjobb.

A legfontosabb, hogy szeressük, támogassuk, motiváljuk a gyereket, akár egy ilyen egyszerű projekttel is: a ceruzára kerülő üzenetekkel. Lehet, hogy ez segít majd neki egy nehéz napon.

Amire szükséged lesz:

egyszínű ceruza

akrilfilc

Célszerű nyomtatott betűket használni. Az én kisfiam balkezes, ezek a szövegek ennek megfelelően olvashatóak. jobbkezes gyerek esetén akkor olvasható a szöveg a ceruzát kézben tartva, ha az írásirány az ellentétes.


Te mit írnál rá?


Higgy magadban!
Szeresd magad!
Nem vagy egyedül!
Ha nem megy, kérj segítséget!
Mosolyogj!
Az akadályok az életre készítenek fel!
Kitartó vagy és bátor!
Hiszek benned!
Minden egy apró lépéssel kezdődik!
Közel a cél!
Mindenki az elején kezdte!
Légy türelmes magaddal!
Ez nem a világvége!


Szép napot!

Fotók: saját ©.

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük