család,  gyerek,  inspiráció

Rebimesék: letölthető rajzokkal mesekavicsokhoz

Könyvajánló: 4-9 éves gyerekeknek.

A PISA kutatás szerint a gyerekek fele nem éri el a megfelelő szintet a szövegértés területén. Pedig a jövőben az egyik legfontosabb képesség a kritikai gondolkodás lesz, aminek alapja a szövegértés.

Ennak megalapozását pedig már kisgyerekkorban el kell kezdeni, mégpedig a mesék olvasásával. Azoknak, akiknek rendszeresen olvasnak mesét, nemcsak a szókincsük lesz sokkal nagyobb, de belőlük lesznek az olvasó felnőttek is.

A mese emellett vigaszt ad, megnyugvást és segíti a napi történések feldolgozását.


Nádasdi-Ozsvár Andrea: Rebimesék Félősöknek és bátraknak című könyve  hétköznapi élethelyzeteket dolgoz fel, miközben egy mágikus világ kel életre minden történetben.

A mesékben Rebeka kalandjait követhetjük nyomon, akit varázslények segítik, vagy sodorják bajba. Nekem a kedvencem az a mese, amiben Csíkoshátú Bőröndös Sompolyka segít Rebinek, hogy felkeltse a számítógépező édesapja figyelmét.

Az egyik legklasszabb érzés, ha sikerül megkacagtatni egy gyereket és a Rebimesékkel ez sikerülhet, viccesek és sokatmondóak a szereplők nevei és a kialakult szituációk is.

Ez a mese  a 4-9 éves korosztály kedvence, és nemcsak felolvasni jó, a nagyobbak már önállóan is olvashatják.


Készíts Rebimesék mesekavicsot!

A kedvenc meséinket magunk is lejátsszhatjuk a mesekövek segítségével. A mesemondás a tanulási folyamat része, a gyerekek kifejezhetik az érzelmeiket a mesemondás révén, új szavakat használnak, fejlődik a gondolkodásuk.

Egy nagyon jó eszköz a kreativitás fokozására.

A Rebimeséket Hajdú Zsófi illusztrálta, az ő rajzait tölthetitek most le, amiből elkészülhetnek a mesekavicsok és életre kelhetnek a Rebimesék szereplői: Rebeka, Csíkoshátú Bőröndös Sompolyka, Bosszantöpp, Porcicák, Zebulon.

Amire szükséged lesz:

letölthető grafika

kavicsok

dekupázs ragasztó

olló, ecset

Nincs más dolgotok, mint kinyomtatni  a lapot, majd kivágni a szereplőket, és dekupázs ragasztóval kavicsokra ragasztani.

Jöhet a közös játék: hívjátok ti is segítségül a varázslényeket!

Szép napot!

 Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük