csináld magad,  DIY,  karácsony,  Ünnep

3+1 alternatív karácsonyfa, ami után garantáltan nem kell porszívózni

Különleges megoldások karácsonyra.

A kis lakás, kevés hely, utazás az ünnepek alatt, vagy akár egy karácsonyfa-döntögető cicus is lehet az oka annak, hogy valaki a fenyők helyett – vagy akár mellette – alternatív karácsonyfát állít.

Elő szokták hozni a környezettudatosságot is, amire nincs kizárólagos válasz, mert szerintem minden esetben mérlegelni kell, mennyire környezetbarát a választott megoldás, de adott esetben az alternatív karácsonyfa ilyen szempontból is jó lehet.

Most 3+1 hazai példát mutatok, amit nyugodtan lehet utánozni.

Raklapból  karácsonyfa természetesen

Ha neked is DIY-vér folyik az ereidben, mint Nikolattei Petrának (Térkultúra) nyugodtan belevághatsz egy raklap karácsonyfa elkészítésébe.

Személyes kedvencem ez a fa, amúgy is nagy raklap rajongó vagyok: egyszerű és természetes hatású, natúr díszekkel az igazi.

Az elkészítését Petra részletesen bemutatja itt.

Keretbe foglalva

A gömbdíszek szerelmesei imádni fogják a Józsa Attiláné készítette  alternatív karácsonyfát. ?

Fenyőlécből összeállított egy egyenlőszárú háromszöget, melynek felső szöge 40, az alsók 70 fokosak. A keretet 4 cm széles 1,5 cm vastag fenyő lécből készítette.
Ezután a  fát fehér akrillal festette, majd száradás után következtek a gömbök.

Először a gömb lámpasort rögzítette ragasztópisztollyal, – lehetőség szerint takarva a vezetéket – végül a karácsonyfagömbök kerültek a helyükre.

Csőből, kitartóaknak

Timkó Anitáék icipici lakásban élnek, ezért nagyon praktikus a kis helyet elfoglaló, PVC csőből készült fa-alternatíva. Ráadásul egész évben volt valami funkciója náluk: aktuálisan dekorálták, de kerültek bele levelek, üzenetek is.

A csöveket felfűrészeltették, a kapott, igencsak sorjás darabokat hobbikéssel faragta Anita, hogy a szélek tökéletesek legyenek.

Majd a festés következett: amihez akril festéksprayt használtak. Érdemes a műanyagokra való alapozóval lefújni előtte a tartósabb eredmény érdekében.

A csőkarikák fehérre festett 80*120 cm-es préselt lemezre kerültek, majd a ragasztó száradása után jöhetett a díszítés is.

Tipp: Kartoncsőből is készíthető.

+1 Faágakból készítettük ezt a verziót, mely adventi naptár eredendően, de díszekkel is elképzelhető.

Ez a verzió egy kötéllétrához hasonlít leginkább: a faágakat két végüknél egymáshoz kötöztem,  majd mehet a falra, és mehetnek rá a díszek is.

Szép napot!

 Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük