ajándékötlet,  csináld magad,  DIY,  inspiráció

5 perc DIY: üzenet a kövön

Ez a szó jellemzi az előtted álló évet.

Nem szeretem az év eleji nagy fogadalmakat, a januártól nem, holnaputántól nem… legtöbbször nem működik, hiszen valószínűleg senki sem tud egyik napról a másikra megváltozni, ehhez sok-sok apró lépés, munka, odafigyelés szükséges.

Ugyanakkor fontos, hogy legyen irány, valami cél, amit eltervezel, ha nem akarsz megfogadni semmit sem, akkor legyen valamilyen életvidám ígéreted, amivel feldobod a napjaidat.


Itt például csak játszottunk azzal a 3 szóval, ami jellemzi majd ezt az évedet, de nagyon szerettétek:

https://www.facebook.com/anapfenyillata/photos/a.250685668389650.1073741828.250663971725153/824542174337327/?type=3&theater


Én ki szoktam tölteni a YearCompass füzetet, aminek egyik feladata ez:

„Válassz magadnak egy szót a következő évre. Ez ad majd erőt, hogy ne add föl álmaidat, ebbe tudsz majd kapaszkodni, ha kell egy kis energia. Ez a szó jellemzi az előtted álló évet.”

Nos, ha megvan ez a szó, itt az ideje, hogy nyoma is legyen, és még inkább emlékeztessen az általad kiválasztott irányra. És az a tuti, ha ezt „kőbe” véssük.

Amire szükséged lesz:

levegőre száradó gyurma

betűnyomdák

A művelet nagyon egyszerű: a gyurmából kavics alakú formákat kell készíteni, én nedves kézzel szoktam jól átgyúrni, majd hengerelni, lapogatni. Ha van benne esetleg még valamilyen repedés, azt nedves ujjal eldolgozom. Aztán jöhet a nyomdázás, pont úgy, ahogyan a kekszeknél is.

Talán a legtovább a betűk keresgélése tartott. Na, és az, míg teljesen megszárad a gyurma.

TIPPEK:

  • A porcelángyurma is megérne egy próbát (de csak a nem száraz verziója).
  • Adhatjuk ajándékba, lehet esküvői ajándék, dekoráció belőle.

És neked mi a szavad?

Szép napot!

A bejegyzés részben SAJÁT képeket tartalmaz.  Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük