inspiráció,  otthon

A sallangmentes 40-es: DIY megoldásokkal teli, finoman elegáns ház Jánossomorján

Gyerekkori otthonból letisztult, nyugalmat sugárzó lakás.

Takács Adriennt  rengeteg emlék fűzi a jánossomorjai házhoz, hiszen gyerekkorát töltötte az 1979-1981 között épült otthonban.

A kétszintes, teraszos ház felújítását nemrégiben fejezték be: Adri álmodta újra,  modern, minimál és skandináv stílusban.

A ház dekorációi Adrienn keze munkáját dicsérik, akinek egyik kedvenc alapanyaga a beton, így nem meglepő, hogy sok betontárgy gazdagítja a berendezést.

A korábbi években a ház külsőleg is megújult: elvégezték a hőszigetelést, tetőcserét, és az ablakok cseréjét.

Idén került sor a belső terek megújítására: a korábbi szőnyegpadlót parketta váltotta fel, a vizes helyiségek burkolatait is cserélték, és a lakás új berendezést kapott: a bútorok zöme az IKEA-ból való.

A felújítás során a praktikusság volt a fő szempont, emellett a házigazdáknak nagyon fontos, hogy az otthonuk könnyen takarítható és rendezett legyen.

A helyiségekben a fehér, szürke és fekete szín dominál a természetes fa mellett.

A szülői hálóban a kényelmet és a tárolást beépített gardróbszekrény szolgálja, az ágy melletti kisasztalt Adri édesapja készítette faszeletből, fémlábak segítségével.

A másik hálóban található éjjeliszekrény szintén saját kreálmány: tüzépen vásárolt beton kerítéselemekből készítette Adrienn. Az aljukra ragasztott bútorvédőnek köszönhetően könnyen mozgatható.

Ugyanilyen anyagból készült virágtartó is.

Adrienn cicája egyedi cicaházat kapott:  falapokból készült, melyet facsavarokkal rögzítettek; a házikó oldalára kaparószőnyeg is került a cicakörmök koptatásához. És hogy a cicus stílusosan tudjon étkezni, a gazdi még beton etetőt is készített neki.

Az újságtartót padlófilcből, kézzel készítette a tulajdonos, ahogyan az előszobai fogas is  saját készítésű: betonból és farúdból.

Adriék nagyon szeretik a megújult otthonukat, minden helyiség  a kedvencük.

Fotók: Takács Adrienn

Szép napot!
A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.
Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük