család,  gyerek,  inspiráció,  öko,  otthon,  újrahasznosítás

Felszámolnád a gyerekszobai rendetlenséget? Itt egy környezetbarát, egyedi megoldás

Aki lépett már mezítláb egy LEGO kockára, az tudja, hogy a gyerekszobai rend nemcsak esztétikai kérdés.

Így aztán jó, ha még időben megtanítjuk a gyerekeknek a rendrakást, ami szerethető, könnyen kezelhető tárolókkal könnyebben megy.

Mert a gyerekszoba rendjéhez  3 dolog kell: tároló, tároló, tároló.

Tudja ezt Zsófi is, akinek kezei közül elragadó horgolt kosárkák, szőnyegek kerülnek ki, amikkel ráadásul nemcsak  rendrakást, de  környezettudatosságot is taníthatunk gyerekeinknek. Ugyanis újrahasznosított alapanyagból, pólófonalból készülnek.

Mindennek az ötlete pedig egy szekrényrámolás során született meg:

„A Crooocus születéséhez az anyaság vezetett. 1 éves volt a kisfiam, amikor egy szekrényrámolás során álltam egy kupac póló felett, és megfogalmazódott benne, hogy ezzel valamit lehetne kezdeni, mert jó alapanyag. Felszabdaltam, és kézzel hurkoltam.

A nagymamám meg rácsodálkozott, hogy én tudok horgolni. Innentől Ő tanított, már tűvel.

Aztán elkezdtem alapanyagot kutatni, akkor még csak külföldről lehetett beszerezni, és mire a második gyermekem is megszületett, már tudtam, hogy ez lesz az én utam.”

Zsófi védjegye a macis szőnyeg és az ilyen mintájú kosarak, papír zsebkendő tartók, de más mintákkal, és akár egyedi igények szerint is elkészíti ezeket, elsősorban a gyerekszobába. Ezek mindegyike kézzel készül, egy szőnyeg 2-3 nap alatt születik meg, míg egy tároló elkészítéséhez pár órára van szükség.


„Nagyon praktikusak, mert puhák, moshatók a termékeim, és szerepjátékhoz, sőt bújócskához is jól jönnek.”


Hogyan jelenik meg a környezettudatosság a termékeidben? 

Az alapanyag, amit használok a textilipar számára hulladék. A gyártás során megmaradt végékből készül a pólófonal, amit megsemmisítenének. Így viszont felhasználható, és újra hasznos az emberek számára.

Mi inspirál?

A gyerekeim nagyon nagy hatással vannak rám, miattuk kanyarodtam a gyerekszobák felé is, mert észrevettem, hogy mennyire vonzódnak a horgolt szőnyegekhez, kosarakhoz.

Tetszett nekik a színes, markáns struktúra, valahogy mindig hozzáértek az aktuálisan készülő darabhoz. De van jópár inspiráló nő is a környezetben, akikért nagyon hálás vagyok.

Hogy néz ki egy vállalkozó anyuka hétköznapja?

Köszönöm ezt a kérdést, mert rávilágít az egyik legjobb és talán legnehezebb részére a vállalkozásnak: semmi sincs kőbe vésve.

Egyfelelől felszabadító a szabadság, másrészt sok szervezést igényel. A férjemmel felosztjuk a reggeli és délutáni iskola/óvoda utakat, amik fixek egy napon. Így vannak hosszabb és rövidebb munkanapok.

Otthon van kialakítva a műhelyem, ott dolgozom. Ezzel sok időt spórolok, de meg kellett tanulnom, hogy ne forgácsolódjak szét a házimunka-horgolás tengelyen.

Ha a gyerekek itthon vannak, délután már csak a családé vagyok, illetve altatás után van még egy óra, amikor a számítógépen végzendő feladatok kerülnek sorra. Az egy óra lenne az ideális…sajnos sokszor elhúzódik, és ez megnehezíti másnapi „rugalmas-anyaságomat”, van hova fejlődni.

Mi a családok reakciója, ha találkoznak a termékeiddel?

Számomra nagyon szórakoztató, hogy amíg az anyukák, és gyerekek lelkesen nézegetik a kosarakat, tervezik, hogy mi mindent tudnának tárolni bennük, addig az apukák szinte kivétel nélkül a fejükre húzzák.

Mi kapcsol ki, hogyan töltődsz fel?

Kimozdulós programokkal, más kreatív elfoglaltsággal is fel tudok töltődni. Illetve most nagyon élvezem a kutyánkkal való tanulást.

 Mik a terveid a vállalkozásoddal kapcsolatban?

Szeretném elkezdeni átadni a tudásom, kicsit elkanyarodni az oktatás irányába is. A horgolás ezzel az alapanyaggal nemcsak a flow élményt biztosítja, de hamar látványos eredményhez is vezet.

Emiatt nemcsak felnőtteknek, hanem már kisiskolásoknak is jó kikapcsolódás.

Zsófi oldalait az egyes szövegekre kattintva találod:

Honlap, Facebook, Instagram

Fotók: Crooocus


Segítség a Facebook játékhoz (A játék  Facebook oldalamon 2018.09.03. 19.30-tól 2018. 09.05. 21.00 óráig tart)

A macis zsebkendőtartók a következő színekben érhetők el:

Elérhető színek: szürke/menta/vanília/rózsa/kék

Orrszín: szürke/fehér

Szemszín: szürke/fekete


Szép napot!

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük