inspiráció,  otthon

Türkiz álom a 35 négyzetméteres panelben

Tenger inspirálta ragyogás a hangulatosan modern szegedi otthonban.

Kis helyre lakberendezést tervezni nem könnyű feladat, de ez Csordás Otíliának csodálatosan sikerült.  Ragyogó türkizzel olyan illúziót keltett a kis szegedi, 2. emeleti panelben, mintha az egész lakás nagyobb lenne.

A türkiz egyesíti a tenger és az ég színeit, a kéket és a zöldet,  fehérrel kiegészítve nagyon friss hatású: egyszerre nyugodt, ugyanakkor kreativitásra ösztönöz.

Otília választása azért esett erre az 1987-ben épült, cseréptetős panellakásra, mert nagyon jó helyen van, majdnem belváros, ugyanakkor a tájolás miatt el van dugva a zajok elöl. És ráadásul Otília barátai is a lépcsőházban laknak:

„A barátaim szintén a lépcsőházban laknak, így igazából miattuk vettem meg ezt a lakást. Sok-sok éven keresztül költözgettem különböző városokból, de egy idő után nem sok barátja marad az embernek, – elkopnak, nem tudod mindenkivel tartani a kapcsolatot – ha mindig költözik. Kialakultak viszont olyan barátságok, amelyek sziklaszilárdak és tudok rájuk alapozni.

Ezért sem volt kérdéses, hogy a legjobb barátaim közelében próbálunk ingatlant keresni. Ők pedig többségükben Szegeden élnek.

A mázlinak köszönhető,  hogy ugyanabban a lépcsőházban sikerült lakást venni. Reggel gyakran szökünk át a másikhoz köntösben kávézni, vagy ha nincs otthon a másik, akkor is van hová menni, ha elfogyott a liszt. Nem megyünk viszont egymás nyakára, de a tudat, hogy nem idegenek vesznek körül, hanem a legjobb barátod, annál jobb érzés nincs.”

A lakást két évvel ezelőtt Otília és a barátja kezdte el otthonná alakítani, néhány hónapja már csak Otília lakja.

A fő szempont az volt a berendezésnél, hogy praktikus legyen, letisztult és könnyen tisztítható.

„A panelben rengeteg mindig a por. Ezért hajlottam a fehér bútorok és a világos színek felé. Nem használok meleg színeket. Azok engem irritálnak, soknak érzem, erősnek,  nem jó a lelkemnek. Nem tudnék nyugodtan aludni egy színes lakásban.” -vallja Otisz.

A lakás berendezése Otília ízlését dicséri, a sok utazás során nagyon sok ötletet sikerült összegyűjtenie, de külföldi magazinokból, illetve az Ikeából is inspirálódott.

„Sok olyan tárgy volt, amitől megváltam. Nem szeretek gyűjtögetni, hisz mindig változunk és mindig alakulunk, így a stílusunk is. A régi dolgoknak, amelyek nem illenek bele az otthonunkba, menniük kell. Hála az égnek, túl tudok lépni korszakokon, nem ragaszkodom a régihez, sokkal inkább izgat az új varázsa.” – meséli a tulajdonos.

„A lakásom egyszerű panel, kis minimalista stílussal, azt hiszem. Többen azt mondták, hogy skandináv stílusú is. A Norvégiában elő barátnőm szerint pedig, olyan norvég. ” 🙂

Otília szereti, ha mindennek megvan a helye a lakásban, nem gyűjtögető típus, a minimalista stílust szereti, amit a barátai is tiszteletben tartanak, ha ajándékozásra kerül sor.

” A dohányzóasztal alatti csúsztatható tárolóban ágynemű van,  a tárolódobozokat  felcímkéztem, a könyveket elpakoltam, csak az a holmi van elől, amit éppen használok.
Nem tudnék lefeküdni akkor, ha minden szét lenne hagyva.”

A lakás különlegessége az egyedi tolóajtó,  mely csendes, argon gázzal töltött, hőszigetelt, masszív, alumínium ajtó és a szobát és az előszobát választja el egymástól.

Otília kedvence a 18 négyzetméteres szoba, ami nappali és hálószoba is egyben.

Otília tervei között  a konyha felújítása is szerepel: szürke-fehérben képzeli el a leendő konyháját. Ha pedig a festéshez segítségre lesz szüksége, biztosan számíthat majd a barátnőjére, aki történetesen a szomszédban lakik.

fotó: Csordás Otília

Szép napot!

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.
Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

3 hozzászólás

  • Attila Ojtozi

    Nagyon szép de hol van a wc,fürdő és konyha?Mert a virág,a szoba valóban hangulatos de többet vártam bocsi

  • Muc@

    Bocs, de én mondjuk éppen fordítva helyeztem volna el a bútorokat, a világos helyre, az ablak közelében alakítottam volna ki a nappali részt és a szoba sötétebb, hátsó sarkában a hálót. Egyébként sem szerencsés a tv-t ablakkal szemben elhelyezni, képernyőjében zavaróan visszatükröződik a fény. Másként elrendezve a bútorokat, nem hajazna ennyire egyirányú utcára a szoba.
    Egy keskeny, derékmagasságú könyvespolccal a két funkciót el is lehetne választani, a térbe állított bútordarab optikailag szélesítené is a teret. Szerintem….

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük