Azonnal puha, azonnal süthető mézeskalács
Egyszerűen maga a tökély, csak összekeverjük az alapanyagokat, lehet azonnal nyújtani, sütni és azonnal pihe-puha! Egy hibája mégis van: nagyon hamar elfogy! 🙂
Vannak olyan dolgok, melyek a születésünk pillanatában eldőlnek. Melyeket a csillagok állása előre meghatároz, és ami ellen nem tehetünk. Ilyen a mi kapcsolatunk is a mézeskaláccsal, hiszen aki a mézeskalácsosok és méhészek védőszentjének, Mézes (Szent) Ambrusnak a napján született, az csak mézeskalács rajongó lehet. 🙂
És mint ilyen, folyton keresem a tökéletes mézeskalácsot, melyre most kedvencem, az Andi konyhája oldalán rá is találtam.
Hozzávalók:
50 dkg liszt
10-15 dkg porcukor
1,5 teáskanál szódabikarbóna
fél evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
15 dkg margarin
1.3 dl méz
2 db kisebb tojás
A száraz összetevőket összekeverjük, ehhez adjuk a lágy margarint, mézet és a tojásokat.
Az összedolgozott tésztát alaposan kilisztezett deszkán kinyújtjuk és szaggatjuk.
Előmelegített sütőben (kb. 170-180 fokon) 7-8 percig sütjük.
A puhaság titka a recepten túl a sütésben rejlik, nem szabad túlsütni, mert akkor kemény lesz. Mivel nagyon sokféle sütő van, érdemes ránézni a tésztára, és időben kivenni.
Lehet díszíteni a mézeseket cukormázzal: 1 tojásfehérje és 15-20 dkg porcukor kézi habverővel verve, vagy színes cukorkákkal, még sütés előtt: az M&M’s cukrok bírják a sütést, innen tudom. 🙂
A Máté készítette fogmanócska:
Szép napot!
A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡
A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.