recept

Azonnal puha, azonnal süthető mézeskalács

Egyszerűen maga a tökély, csak összekeverjük az alapanyagokat, lehet azonnal nyújtani, sütni és azonnal pihe-puha! Egy hibája mégis van: nagyon hamar elfogy! 🙂

10

Vannak olyan dolgok, melyek a születésünk pillanatában eldőlnek.  Melyeket a csillagok állása előre meghatároz, és ami ellen nem tehetünk. Ilyen  a mi kapcsolatunk is a mézeskaláccsal, hiszen aki a mézeskalácsosok és méhészek védőszentjének,  Mézes (Szent) Ambrusnak a napján  született, az csak mézeskalács rajongó lehet. 🙂

És mint ilyen, folyton keresem a tökéletes mézeskalácsot, melyre most kedvencem, az Andi konyhája oldalán rá is találtam.

Hozzávalók:

50 dkg liszt

10-15 dkg porcukor

 1,5 teáskanál szódabikarbóna

 fél evőkanál mézeskalács fűszerkeverék

15 dkg margarin

1.3 dl méz

2 db kisebb tojás

A száraz összetevőket összekeverjük, ehhez adjuk a lágy margarint, mézet és a tojásokat.

Az összedolgozott tésztát alaposan kilisztezett deszkán kinyújtjuk és szaggatjuk.

11

Előmelegített sütőben (kb. 170-180 fokon) 7-8 percig sütjük.

A puhaság titka a recepten túl a sütésben rejlik, nem szabad túlsütni, mert akkor kemény lesz. Mivel nagyon sokféle sütő van, érdemes ránézni a tésztára, és időben kivenni.

13

Lehet díszíteni a mézeseket cukormázzal: 1 tojásfehérje és 15-20 dkg porcukor kézi habverővel verve, vagy színes cukorkákkal, még sütés előtt: az M&M’s cukrok bírják a sütést, innen tudom. 🙂

12

A Máté készítette fogmanócska:

14

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük