csináld magad,  DIY,  Ünnep

Karácsonyfadísz transzferálással

4

Látványos, kedves díszek,  melyek elkészítése sem bonyolult. Láss hozzá!

Meg kell, hogy mondjam, sokáig gondolkoztam, mi legyen ennek a bejegyzésnek a címe, hogy ne riasszak el senkit tőle, de azért mégis elárulja, miről is lesz szó. Úgy tűnik, Téged, aki éppen ezt a mondatot olvasod, nem sikerült megijesztenem :-), és arra biztatlak, maradj is velem, mert tényleg egy egyszerű technikát mutatok.

A transzferálással már régen szemeztem, a kedvemet pedig végül Andi, a fodrászom ,- aki nem mellesleg gyönyörű dolgokat is alkot –  hozta meg hozzá. Csak ez a citrasolv, meg a speciális oldószerek riasztottak el, egészen addig, míg Évánál nem olvastam, hogy levendulaolajjal is működik. Ez viszont szuper hír, mivel imádom a levendulát, így olajom is van!

A transzferálás lényege, hogy egy lézernyomtatóval kinyomtatott képet  színével lefelé fordítva valamilyen vivőanyaggal az adott felületre visszük. Nézzük, hogyan!

Kivasaltam a lenvászon textilt, majd vízszintesen tükrözve kinyomtattam a transzferálandó képet.

A képet színével a textilre fordítottam, és maszkolószalaggal rögzítettem mind a textilt, mind a papírt, hogy ne tudjon elmozdulni. Alapnak egy lapos tányért használtam, olyat célszerű, ami nem baj, ha olajos lesz.

Fültisztító pálcikára  tettem néhány csepp illóolajat (100% levendulaolaj), majd ezzel bekentem a mintát. Már megérte az egész folyamat, mert olyan kellemes illat lett a szobában, hogy a kedvem is jobb lett rögtön. 🙂

5

Ezután egy kiskanál hátuljával intenzíven és egyenletesen dörzsölni kezdtem a mintát, hogy a festék a papírról a vászonra kerüljön. Végül óvatosan levettem a papírt, vigyázva, hogy a minta nehogy elmosódjon.

7

Mikor készen voltam, a vásznat sütőpapíron magas hőmérsékleten átvasaltam.

 6

A kis vászonlapokból végül varrógéppel ovális alakú díszeket varrtam, melyek belsejébe vatta került.

8

Bájos díszek lettek belőle. Ugye?

9

10

5

A mintákat itt találtam, vintage stílusú képeket ezen az oldalon találsz, és ha még többet szeretnél tudni a transzferálásról, érdemes ehhez a csoporthoz csatlakozni.

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

8 hozzászólás

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük