csináld magad,  DIY,  gyerek,  otthon

Tavaszi zsongás papírral

Imádom a papírt, mert nagyon változatosan lehet vele dolgozni,   egyszerűen és olcsón készíthetünk csodás dolgokat, például  lakásdekorációt belőle, és a gyerekeket is bevonhatjuk a készítésbe.

Most ráadásul beszereztem néhány gyönyörű mintás papírt, így aztán megkezdődött a tavaszi papírzsongás!

P1170159

A szélforgókban az a szuper, hogy lehet velük dekorálni, kiválóak például egy szülinapi zsúrra, a gyerekek imádják, és valljuk be, mi is oda vagyunk értük. 🙂 Elkészíteni sem bonyolult:

Vegyünk egy 10*10 cm-es mintás papírt, ezt hajtsuk be a két átló mentén, hogy kinyitva X alakú hajtásnyomot kapj.

A papír közepétől vonalzóval mérjünk le 2-2 cm-t az átlók mentén, ezt jelöljük be.

A behajtások mentén vágjuk be a papírt a jelölésig. Lyukasszuk ki minden 2. háromszögletű csücsköt, illetve a papír közepét.

A kilyukasztott sarkakat tűzzük gombostűvel egy hurkapálcára. Én oda is ragasztottam, hogy tovább tartson, illetve egy gyöngyöt fűztem a tűre. A hurkapálcára tűzés csak akkor fog menni, ha a hurkapálca végét vízbe áztatod, és nagyon óvatosan lyukasztod ki, egyébként széttörik  a pálca. A hurkapálcára szúrhatsz egy parafadugót, ebbe könnyű beleszúrni a gombostűt, illetve használhatsz radíros végű ceruzát is, bár ez nem túl költséghatékony 🙂

P1170165

A következő ábra segítséget nyújt az elkészítéshez, innen: Szélforgó le is töltheted.

szélforgó

Hoztunk be a kertből szép gyümölcsfa ágakat, melyek szépen kivirágoznak majd, de addig is készítettünk rá szépséges madárkákat. Egyszerűen színes kartonból kivágtuk, majd fonállal, szalaggal az ágakra akasztottuk őket, így csempészve vidám tavaszi hangulatot a lakásba.

P1170262

P1170257

Ha összefűzöd, vagy összevarrod őket madárka girlandot is készíthetsz. De készíthetsz varrott virággirlandot is, vágj ki mintás papírból virágokat 2 méretben, tedd egymásra őket, majd óvatosan varrd össze a varrógépbe, majd 5 cm távolságra jöhet a következő virág.

Ha kedvet kaptál, virág-, madár- és pillangó sablont innen tölthetsz le: Madárkák

Madárkák_01

P1170260

A madárkáknak drótlábakat is szerkeszthetünk:

P1170432

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük