Szárított narancsfüzér készítése
A hétvége már igazán karácsony-illatosan telt nálunk: finoman illatozott a fahéjas-almás dísz, narancs és citrom illattal töltötte meg a levegőt a készülődő narancsfüzér. Ehhez a hangulathoz már csak egy momentum hiányzott: az Igazából szerelem, ez az a film, ami a karácsonyra való készülődés időszakában mindig előkerül :-). Úgyhogy előkerestem a dobozból és lejátszottam ezt a megunhatatlanul vicces és kedves filmet, miközben készítettem a narancsfüzért.
A koszorúhoz szükséged lesz 3 narancsra, 3 citromra, 6 db fahéjrúdra, egy maréknyi szárított babérlevélre.
A gyümölcsöket mosd meg, majd vágd a gyümölcsöket ujjnyi vastag szeletekre.
Tedd őket egymás mellé egy sütőpapírral bélalt tepsire, és a legkisebb hőfokon süsd kb. 6 órán át, úgy, hogy óránként megfordítod őket. Vigyázni kell, hogy nehogy megégjenek a gyümölcskarikák.
Dekorfúróval fúrd ki a fahéjrudakat, majd egy vastagabb fonalra, vagy vékonyabb drótra fűzd fel a gyümölcsöket, fahéjrudat, babérlevelet. Díszítheted szárított pirospaprikával is.
Egy-egy gyümölcskarikát felfűzhetsz madzagra és lehet vele dekorálni a lakást, vagy akár a karácsonyfát is.