árnyjáték,  diavetítés,  gyerek

Mese a falon: árnyjátékok

Olyan, mintha moziban lennénk, az egész lakásban varázslatos  fények vannak, a levegőben a vetítő sugározta forróság és a falon a mesék életre kelnek. A diavetítésnek van valami különleges hangulata, ezért hűvös estéken nagyon jó szórakozás. És van még egy valami, ami nagyon szuper a vetítésben: ha vége a mesének, lehet árnyjátékot játszani.
Nagyon jó, hogy vannak ismét  új diafilmek, így a régi, gyönyörűen megrajzolt mesék mellett az új kedvenceket is vetíthetjük. Nekünk régi diavetítőnk van, illetve pontosabban nem is a mienk, családi darab, több gyereket kiszolgált már. 🙂 Jó kis fémes monstrum, aminek a tetején egy tükörtojás simán megsülne használat közben, de még mindig kiválóan működik.
Sajna, szabad falfelületünk nincs a vetítéshez, de az ablakon lévő roló kiváló erre a célra. Amikor, – elsősorban anyagi megfontolások miatt – megvettük ezt a rolót, még nem is gondoltuk, hogy milyen gyakran használjuk majd vetítővászonként. Azt ugyan még nem néztük meg, hogy az utcáról nézve mennyire élvezhető a diavetítés 🙂

Függöny fel, – akarom mondani el- kezdődjék az árnyjáték a rákocska, a nyuszi és a kutya szereplésével!

Néhány további ötlet a játékhoz:
Nagyon jó móka az is, ha különböző tárgyakat- például kisautó, szerelőkészlet, kocka, labda- helyezünk a fény útjába, és megnézzük azok árnyékát. Közben próbáljuk ki azt is, mekkora lesz az árnyék, ha a vetítőhöz közel, illetve távol tartjuk a tárgyat.
Szép napot!
Keress a Facebook-on is: minden nap új ötlet, inspiráció itt:
https://www.facebook.com/pages/Anapfenyillatablogspothu/250663971725153?ref=hl

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük