csináld magad,  DIY,  Ünnep

DIY 2in1 adventi naptár és dísz

Szponzorált tartalom: tiszteletpéldány

Az idei karácsony másmilyen lesz, mint ahogyan megszoktuk. Azt gondolom, hogy most még inkább fontos, hogy a varázslatot megteremtsük magunk körül.

Az advent, a visszaszámlálás is nagyobb hangsúlyt kap: egyrészt amiatt, mert – az online oktatás, homeoffice miatt – időzavarban vagyunk kicsit, sokszor azt sem tudjuk, hányadika van, másrészt most talán nehezebb az ünnepre hangolódni.

Az adventi naptár nálunk most élményeket rejt, de olyanokat, amik már megestek velünk: az évben történt örömöket, jó dolgokat szeretnénk felidézni vele, és azt, hogy mit tanultunk ebből az évből.

Az adventi naptár készítéséhez az alapanyag Csorba Anita Karácsonyi Inspiboxából való, amiből kaptam egy tiszteletpéldányt. Az Inspiboxban sokféle kreatív alapanyag van: festékek, párnahuzat, figurák, matricák, papírok, kulcstartó alkatrészek, zsugorfólia. Ezekből többféle dekoráció, ajándéktárgy készíthető, amihez videós segítséget is nyújt Anita. De persze szabadon is alkothatunk belőle.

Az idei dekorációban nálunk az egyszerűség és a természetesség a kulcs, így a dobozból azonnal lecsaptam a mikrokartonra, amiből egy nagyon egyszerű adventi naptárt készítettem.

Amire szükséged lesz:

natúr mikrokarton

fehér Posca akrilfilctoll

faágak, zsineg, olló

dekorcsipesz

A karton színéből azonnal a mézeskalácsokra asszociáltam, így hamar jött az ötlet, hogy mézeskalács házakat, figurákat készítek belőlük.

Lehet pontosan, vonalzóval is előrajzolni, én csak úgy ránézésre kivágtam a formákat, majd az akrilfilccel kidíszítettem.

Ezután 3 ágat összekötöttem háromszög alakban, egy karácsonyfát imitálva. Ahhoz, hogy megfelelő méretet kapjunk, célszerű a házikókat, figurákat először elrendezni és ehhez méretezni a gallyakat.

Már csak a madzagokat kellett rákötni és kis csipesszel rögzíteni a kartonformákat.

Lehet megszámozni is, mi majd sorban haladunk.

Nálunk a figurák hátuljára kerültek a kulcsszavak, hónapok, fotók, amiről aznap beszélgetünk. De ragaszthatunk ide feladatokat is.

Az advent elmúltával a karton figurák díszíthetik a karácsonyfát, vagy ajándékkísérőnek is használhatók.

Szép napot! Anikó

Fotók saját ©. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.