csináld magad,  dekoráció,  DIY,  kreatív,  levél,  ötletek

5 perc DIY: mandala őszi faleveleken

Lehullott falevelek kreatívan.

Még olyan gyönyörű az idő, hogy ha lehet, kint vagyunk a természetben, igyekszünk begyűjteni az összes napfényt, ami jól jön majd a borongós napokon.

Aranyló fények, sárga, rozsda, vörös, lelket melengető színek, ezek már az őszt idézik a faleveleken is. Tudod, miért ilyen színűek? Egy nagyon régi bejegyzésemben szerepelt ez a történet, de ismét megosztom, mert annyira szép:

Egy indián legenda szerint az égi vadászok megöltek egy medvét. Az állat vére az őszi égből az erdő fáira hullott. Ezért válik ősszel sok növény levele pirossá. Megint mások sárgák lesznek, mert az égi lakoma során a medvehúsból lecsöpögő zsír sárgára festi őket.

Ezekből a levelekből gyűjtöttem egy csokorral, majd lepréseltem őket. És mivel vágytam már egy kis őszi dekorra  a lakásban, egy gyors mandala készült belőlük, a gesztenye dekorálásához hasonló módon.

Amire szükséged lesz:

lepérselt őszi falevelek

Posca akril filctoll

A filctollal tetszőleges mintát rajzoltam a falevelekre. Ha mandalát készítesz, és nagyon precíz akarsz lenni, akár körzővel is megrajzolhatod a levelekre a koncentrikus köröket, aztán jöhetnek a díszítő minták.

Én egy képkeretbe teszem ezeket, de jól mutatnak természetes asztaldekorációként is. 

A gesztenyés verzió:

Ez is falevél:

Falevél koszorú

Lélegzetelállító levélkoszorú saját kezűleg az ősz tiszteletére

Falevél lámpás

Falevél lámpás: egy csöppnyi melegség és szeretet az otthonodban

Rózsacsokor levélből

Filléres dekoráció: rózsacsokor őszi levelekből

Hajtogatott őszi levél

Hajtogatott, színes, őszi levelek

Szép napot!

Anikó

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük