család,  gyerek,  iskola,  kézműves,  letölthető

5 ingyenesen nyomtatható hasznos apróság iskolakezdésre

A természet kedvelőinek.

Az idei iskolakezdés, ahogyan ez az év is, tele van bizonytalansággal és kérdésekkel. A gyerekek fél éve nem voltak suliban, ami nem kevés idő. Hozzá kell szokni újra a korábban kialakult rendhez, és nemcsak nekik, nekünk, szülőknek is.

Most bizonyosan megtanultuk, hogy „semmi sem állandó, csak a változás maga”. Ez az időszak összetartásra és rugalmasságra is tanított bennünket.

És arra is, hogy örüljünk olyan dolgoknak, amik természetesek, benne vannak a mindennapjainkban, esetleg néha nyűgnek érezzük, de ha nem lennének, hiányoznának.

Szóval örüljünk együtt most a sulikezdésnek.

A természetben már érezni egy kis melankóliát, a falevelek észrevétlenül hullani kezdtek, a virágok utolsó táncukat járják, a napraforgók nem tudják már a nap felé emelni a fejüket, a termés súlya lehúzza őket.


A nyár utolsó napjaiban járunk, jövő héten iskola. A sulikezdéshez szeretnék kedvet csinálni ezekkel a gyönyörű, letölthető anyagokkal, melyeket az EREDETI oldalakon érhettek el.


Letölthető nyári napló

Ez a pár nap tökéletesen alkalmas arra, hogy átgondoljuk a gyerkőccel, mi történt velünk a nyáron, kicsit összegezve azt.

Andi, a Wabisabi park grafikusa nemcsak gyönyörűen megrajzolt, de nagyon hasznos, gyakorlati feladatokkal teli naplót alkotott, matricákkal, térképpel, kedvenc ételekkel.
Egy kis írás, ovisoknak rajzolás, vágás, ragasztás, és már kicsit a sulira, ovira is hangolódtunk.

Nyári napló: a gyerekkor legszebb emlékeinek őrzője

Órarend

Mókus, madárka, katica, csiga: ettől e kedves órarendtől biztosan vidámabb lesz a sulikezdés. Ugye?

Nyomtatható órarend sulikezdésre

Rókás

Füzetcímkék

Állatos

Színes, és színezhető formában is megtaláljuk ezeket a natúr füzetcímkéket Wabisabipark oldalán. Matricapapírra nyomtatva a legegyszerűbb használni őket, de fénymásolópapírra is nyomtathatjuk, majd ragasztóval tegyük a borítókra.

Színes füzet címkék

Az erdei állatok mellett tengeri állatos címkéket is találunk az oldalon, színes és fekete-fehér verzióban.

Andi vadvirágos verziókkal bővítette a kollekciót, ez innen letölthető.

Az Imelda Green’s gyönyörű kaktuszos vignettái szerintem a felnőttek kedvencei is lesznek. Az ő ingyenes anyagai (nemcsak ez) hírlevél feliratkozás után érhetők el.

Letölthető vignetta

Herbárium

Nagyon szeretem a préselt növényeket, virágokat, leveleket, melyeket dekorációként is felhasználunk. Igaziból akkor szerettem bele a szárított virágokba, amikor a kislányommal egy sulis feladathoz herbáriumot készítettünk.

Azóta a hagyományos, könyv-leszorítós módszer mellett már expressz verziónk is van a virágok lepréselésére.

Ez a csodaszép, 9 oldalas, letölthető herbárium azoknak is kedvet ad a növénypréseléshez, akik eddig valamiért nem szerették ezt a sulis feladatot.

Herbárium

+1: Írott magyar betűtípus

A betűtípus word-be letölthető, majd ott tetszőleges szöveget szerkeszthetünk vele.

Hasznos betűtípus

+1 : Itt is találsz letölthető sulis anyagokat:

INGYENESEN LETÖLTHETŐ FÜZETCÍMKÉK, ÓRARENDEK A TANÉVKEZDÉSHEZ

5 OKOS DIY ÖTLET ISKOLAKEZDÉSHEZ

Szép napot!

Anikó

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

2 hozzászólás

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük