Könnyű őszibarackos kevert
Könnyű, puha és extra gyors, elronthatatlan süti.
Annyira gyönyörűek a nyári piték, kevert tészták a csodás színű gyümölcsökkel! Már csak emiatt is érdemes megsütni ezeket, az ízükről nem is beszélve. Most a családnak egy utánozhatlanul omlós, könnyű barackost sütöttem, ami a hétvégi ebéd után mind elfogyott.
Ez a süti volt felnőtt életem első nagy süti-sikere, még egyetemista koromban készítettem először és nem győztem bezsebelni a dicséreteket a barátainktól, akik ki is neveztek konyhatündérnek. Persze ők a csizmatalphoz hasonlatos rántott húsból, melyet szintén én követtem el, nem ettek.
Akkoriban a tejföl és a kefír is még 2 dl-es pikliben volt, és a recept is így értendő.
Manapság a kiszerelés kisebb, de a süti ezzel a mértékegységgel is működik, csak a tojás mennyiségét szoktam felezni, vagy kisebbeket használni. A mennyiség egy hagyományos nagy tepsihez elegendő.
Hozzávalók:
2 doboz kefír ( a darabos fajta, nem az ivós)
2 kefíres pohár cukor
1 kefíres pohár olaj
4 kefíres pohár liszt
4 db tojás
1 cs. vaníliás cukor
2 cs. sütőpor
A mérce a kefíres pohár, ezzel kell kimérni a hozzávalókat, amiket alaposan összekeverünk, kivajazott, lisztezett tepsibe öntünk, majd megszórjuk illatos, édes barackkal.
Kb. 170-180 fokon 40 perc alatt kisütjük, nekem gázsütőm van, a mai sütők esetén érdemes kb. 30 percnél egy tűpróbát végezni.
Szép napot!
A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡
A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.