recept

Könnyű őszibarackos kevert

Könnyű, puha és extra gyors, elronthatatlan süti.

Annyira gyönyörűek a nyári piték, kevert tészták a csodás színű gyümölcsökkel! Már csak emiatt is érdemes megsütni ezeket, az ízükről nem is beszélve. Most a családnak egy utánozhatlanul omlós, könnyű barackost sütöttem, ami a hétvégi ebéd után mind elfogyott.

Ez a süti volt felnőtt életem első nagy süti-sikere, még egyetemista koromban készítettem először és nem győztem bezsebelni a dicséreteket a barátainktól, akik ki is neveztek konyhatündérnek. Persze ők a csizmatalphoz hasonlatos rántott húsból, melyet szintén én követtem el, nem ettek.

Akkoriban a tejföl és a kefír is még 2 dl-es pikliben volt, és a recept is így értendő.

Manapság a kiszerelés kisebb, de a süti ezzel a mértékegységgel is működik, csak a tojás mennyiségét szoktam felezni, vagy kisebbeket használni. A mennyiség egy hagyományos nagy tepsihez elegendő.

Hozzávalók:

2 doboz kefír ( a darabos fajta, nem az ivós)

2 kefíres pohár cukor

1 kefíres pohár olaj

4 kefíres pohár liszt

4 db tojás

1 cs. vaníliás cukor

2 cs. sütőpor

A mérce a kefíres pohár, ezzel kell kimérni a hozzávalókat, amiket alaposan összekeverünk, kivajazott, lisztezett tepsibe öntünk, majd megszórjuk illatos, édes barackkal.

Kb. 170-180 fokon 40 perc alatt kisütjük, nekem gázsütőm van, a mai sütők esetén érdemes kb. 30 percnél egy tűpróbát végezni.

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük