csináld magad,  DIY,  öko,  otthon,  rendszerezés,  újrahasznosítás

Kamra átalakítás 3. : DIY tárolódobozok újrahasznosítással

Hogy szemet gyönyörködtető is legyen.

Szponzorált tartalom

szelektáláson túl vagyunk, a polcok is elkészültek, itt az ideje, hogy elgondolkodjunk a tárolásról: mert azt szeretnénk, ha a kamránk nemcsak hasznos, rendezett, de szép is lenne.

A kamra korábbi tárolási megoldásaiból kiindulva a túl sok apróság szétpakolva, a túl sok felirat, sokféle szín, méret egyfajta „vizuális hangzavart” okoz, még akkor is, ha a cuccok élére állítva, párhuzamosan sorakoznak a polcokon.

MITŐL LESZ EGYSÉGES A MEGJELENÉS?

Amiatt, hogy ezen változtassunk, a tárolásnál a következő megoldásokra törekedtünk:

  • Lehetőleg egyforma, vagy hasonló, egymáshoz illő üvegek használata,
  • egységes feliratozás,
  • dobozok, ládák használata: például konyhai cuccok, konzervek, tészták, zöldségek tárolásához.

Kartondoboz újrahasznosítva

Az egységes megjelenésre már a szelektálásnál odafigyeltünk, a nagyjából hasonszőrű üvegeket tartottunk meg, és azokat szelektáltuk ki, amelyek nagyon kilógtak a sorból.

Mivel egy ideje a befőzéshez befőzőautomatát használok, az is szempont volt, hogy a csavaros tetejű, kupakú üvegek, palackok maradjanak meg, hiszen ezeket lehet ebben a készülékben használni.

Ahogyan a csatos üvegeket is, a szörpös verzióból még korábban bevásároltam a Praktikerben, ezeket szívesen használom a házi szörpjeimhez.

A feliratozásnál fehér krétafilcet használtam, ezzel közvetlenül lehet az üvegekre írni, illetve a fekete dekortapaszra is. Az egységes megjelenést a natúr csomagolópapírból készített kapszlik is elősegítik.

KARTONDOBOZ TUNING

A tároláshoz felhasználtuk a meglévő fa dobozainkat, illetve kartondobozból készítettem tárolódobozokat, újrahasznosítva azokat.

Mutatom is, hogyan.

Amire szükséged lesz:

kartondoboz

festék

szivacshenger

derékszögű takaróléc

kézi fűrész

ragasztó (én ragasztópisztolyt használtam)

TÁPSZERES DOBOZBÓL TÁROLÓ

Készítettem még néhány tárolót tápszeres dobozok újrahasznosításával. Ezek a dobozok pont jó méretűek, egységesek, sokféleképpen lehet dekorálni őket: például öntapadó fóliával, dekupázs technikával vagy festéssel. Én ez utóbbit választottam, és a tetejére is kitaláltam egy csinos megoldást a műanyag tető helyett.

Amire szükséged lesz:

tápszeres doboz

Pinty Plus Evolution akril spray fekete

vékony fenyődeszka (én a polcokból levágott maradék anyagot használtam)

vékony parafa (edényalátét)

dekopír fűrész

ragasztó

És így készült:

A tárolóedények elkészültek, a spájz kész, már csak be kell pakolni, a következő bejegyzésben mutatom, milyen lett végül. 


Ezt a posztot a Praktiker Magyarország szponzorálta. Köszönjük a megkeresést és az együttműködést. A posztban szereplő vélemény anapfenyillata.cafeblog.hu sajátja.


Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.
Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük