csináld magad,  DIY,  kert,  öko,  otthon,  újrahasznosítás

10 elbűvölő újrahasznosítási ötlet a kertbe

Már nem használt, elromlott, elkopott tárgyak új értelmet nyerhetnek a kertben.

Aki követi a blogot, az tudja, hogy a környezettudatosság (újrahasznosítás, házi praktikák, ételmaradékok felhasználása, környezettudatos alkotók, mozgalmak bemutatása) évek óta megjelenik az életünkben, és ezáltal a blogon található ötletekben is.

Ezekre a valódi, használható praktikumokra mindig nyitott szemmel tekintettem, és szívesen osztottam meg a Facebook oldalamon a Nap ötlete rovatban az olvasók ötleteit is.

Most, hogy süt a nap, jó az idő egy  kültéri válogatás következik: kertben, teraszon, netán erkélyen használható ötleteket osztok meg ebből a rovatomból.

Fűszerkert raklapból

Pintér Zsuzska Eszter raklapból készített fűszerkertet.

A raklapok hátuljára  2 db deszkát szögeltek, hogy a föld ne potyogjon ki. A kis ládákat virágfölddel töltötte fel, a kerámiatáblákat  Eszter édesanyja készítette.

Műrattan kerti bútor újjászületése

A tönkrement műrattan kerti bútor vázát használta fel Goór Anna, hogy az a kertben padként folytassa pályafutását.

Singer varrógépből pad

Major Zsuzsa munkája

Keresztszemes szűrők

Akár vidéki kerti dekoráció is lehet a Szabó Aranka készítette szűrődekor. Aranka kb. 3 napig hímez egy-egy szűrőt, amiből igazi vidéki dekoráció lesz.

Raklapból tároló és pad

Egy szuper IKEA hack, melyet egyik kedves Olvasónk, Kőszegi-Kovács Noémi készített. Gondoltad volna, hogy raklapból készült?

Halas szalvétatartó

 Horváth P. Patrícia  fából készítette a halas szalvétatartót, ami a kerti étkezések során nemcsak hasznos, de még igazi nyárias hangulatot is ad. A  halak két oldalának mintája más és más: az egyik oldal natúr, a másik mintás, hogy az aktuális szalvétához lehessen igazítani.

Kerti napozóstég balatoni hangulatban

Szintén Patrícia ötlete, melyhez lepedővásznat használt fel: merevítésnek bújtatóba csúsztatott függönypálca került, rögzítése pedig karabinerekkel történik. Így a „vitorlák kurtítása” rövid idő alatt lehetséges, ha „a széljárás nem megfelelő”.

Szék megszépülve

Lakbear -től rendszeresen kerülnek a rovatba ötletek, imádom Zoli munkáit
Itt találod a szék felújításának videóját: https://goo.gl/E9Knau

Raklapból készített pad

Dia munkáit is gyakran mutatom, ahogyan ezt a raklap padot, melyhez a párnákat is Dia készítette. Leírás itt.

Szafari  a kertben

A nap ötlete Hanák Erikától: autógumiból és kivágott fából készítették.

Farmertáska

Egy farmertáska jól jöhet akkor is, ha kiülünk a kertbe: belefér a magazinunk, kedvenc könyvünk, de a fonalak is, ha éppen ott szeretnénk horgolni.

A Cuki farmertáskát a Masni készítette.

Szép napot!

Fotók: a készítők fotói. A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.
Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük