Alakbarát túrós, zabpelyhes süti
Videós segítséggel.
A stressz, a bizonytalanság, a barátok, családok hiánya kihat az étkezésünkre is, egyrészt, mivel nem nap mint nap vásárolunk, ezért egyszerre sok élelmiszer van itthon, másrészt az evés egyfajta megnyugvást is jelent.
Nemrég vettem észre én is magamon, időnként oda-odasomfordálok a hűtőhöz, kinyitom és átpásztázom a választékot, és azon agyalok, mit kellene enni.
Közben készül a frissen sütött házi kenyér, a csodafinom vajas kifli… a mozgás pedig sokkal kevesebb.
Úgyhogy legutóbb már egy alakbarát, könnyedebb desszertet kerestem, ami tökéletes például egy gulyásleves vagy bableves után is. A zabpehelynek köszönhetően hosszabban felszívódó, így nem is leszünk azonnal éhesek utána. A családnak is ízlik, elkészíteni is egyszerű, azt gondolom, rendszeresen előkerül majd nálunk.
Mutatom is a készítését:
Hozzávalók:
50 dkg tehéntúró
5 db tojás
5 ek tejföl
10 ek zabpehely
1 ek édesítőszer/4 ek cukor (mi kókuszvirág cukrot használtunk
3 dkg aszalt gyümölcsök (áfonya, aszalt szilva, meggy)
vaj (a forma kikenéshez)
1 ek zabkorpa
A tojásokat villával kicsit felverjük, hozzáadjuk a túrót, majd sorban a többi hozzávalót. Alaposan elkeverjük, majd a masszát 20 percig pihentetjük.
Közben előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és kikenjük a formát vajjal, majd zabkorpával kiszórjuk.
A formába öntött masszát 30-35 perc alatt sütjük ki, 180 fokon.
Nagyon finom mindenféle bogyós gyümölccsel is.
Jó étvágyat!
Anikó
Szép napot!