ajándékötlet,  család,  DIY,  gyerek,  öko,  újrahasznosítás

5 perc DIY: csomagolópapírral dekupázsolt poháralátétek

Maradék anyagokból, egyszerű technikával.

Az IKEA-ban találtam rá a fehér-kék-piros a csomagolópapírra: ami szerelem volt első látásra, mert annyira friss ez a minta, ráadásul nekem a karácsonyon túl a tavasz és nyár is eszembe jut róla, így nem volt kérdés, hogy nemcsak csomagolópapír lesz belőle.

Elsőként poháralátétet készítettem régi csempék segítségével, de tápszeres doboz is szeretnék bevonni vele, és így egy vidám konyhai készletet készíteni.

Amire szükséged lesz:

Fehér, matt csempe (10X10 cm)

Maradék csomagolópapír, vagy mintás papír, dekupázs papír vagy rizspapír

Matt dekupázsragasztó és lakk (Pentart)

A dekupázs technika lényege, hogy a felületre egy vékony ragasztóréteget viszünk, majd jöhet a papír, amire ismét rákerül egy védő ragasztóréteg és lakk.

Itt a papír egy vastagabb típus lesz, amivel talán kicsit könnyebb dolgozni, mint például szalvétával. Ebben az esetben egy kis púposodásra lehet számítani, mint a tapétázáskor, de ez – reményeink szerint – a teljes száradás után visszahúzódik.

(Ha nem, akkor egy x vágást kell ejteni a puklinál, majd újraragasztani.)

Én először méretre vágtam a papírokat, majd felvittem a csempére a ragasztót, erre illesztettem a papírt, majd jöhetett újra a ragasztó, vékony rétegben.

Amikor mindez megszáradt én még egy plusz ragasztóréteget vittem fel, biztos, ami biztos. Ez a matt ragasztólakk nagyon tetszik, nem csillog, nem fénylik, szépen terül.

Végül a csempe hátoldalára csúszásgátló filcalátétet ragasztottam.

Jöhetnek a forró csokik, kávék, teák, majd pedig a limonádék.

Ha karácsonyi dekort szeretnéd majd újragondolni, itt találsz ötleteket:

Karácsonyi dekor újratöltve

Karácsonyi dekor újratöltve 2.

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük