recept

Krumplis pampuska, villámgyorsan

30 perc alatt kész, 2 perc alatt elfogy.

Na, hát ez az az étel, amit mindenki másképpen hív, ezért is találtam rá erre a receptre olyan nehezen. Az íz megvolt már gyerekkoromból,  Zsuzsika néni, a pótnagymamám sütötte fánksütőben a sparhelten, és egyszerűen imádtam. Ez és a sósborszeszbe mártott kockacukor teljesen összekapcsolódott a kék mintás konyha, az apró, ősz hajú néni és a kisgyerekkorom emlékeivel.

Persze, gondolhattam volna, hogy a legegyszerűbb dolgok a legjobbak az életben. Ahogyan ez az olajban sült, krumplis tészta is, amit hívnak pampuskának, gánicának, flutának, és krumplis pogácsának, pannának vagy pacsának is.

Akárhogyan is hívják, nagyon finom, és nagyon egyszerű elkészíteni is.

Hozzávalók:

1 kg krumpli

1 tojás

1 ek. zsír

1 csapott ek. só

20-30 dkg liszt ( a krumpli lisztességétől függ)

A krumplit sós vízben megfőztem, majd összetörtem, és hozzáadtam a tojást, kacsazsírt, sót, majd  25 dkg-nyi lisztet. A lisztet adagolni kell, mert a mennyisége a krumplitól függ.  Lágy, gyúrható tésztát kell kapni.

Ki lehet nyújtani, majd szaggatni, én csak hengert sodortam belőle, és kb. 2 cm-es vastagságú korongokra vágtam.

Forró olajban kisütöttem.

Szép napot!

A bejegyzés SAJÁT képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük