inspiráció,  karácsony,  öko,  újrahasznosítás,  Ünnep

Hogyan használhatod fel az idei karácsonyfádat jövőre is?

Igazi fenyő, egy kis csavarral.


Ha nyitott vagy a különleges megoldásokra, ha alternatív karácsonyfában gondolkodsz, ha anyagi megfontolások vezetnek.


Nemrégiben megosztottam a Facebook oldalamon egy korábbi bejegyzésemet arról, hogyan lehet újrahasznosítani a karácsonyfát az ünnepek elmúltával. Nagyon szerettétek, és több komment is érkezett, itt merült fel ez az  ötlet.

Van, aki a karácsonyfa helyett keresett valami dekorálható, hangulatos megoldást, más pedig alternatív karácsonyfaként már évek óta használja.

Nekem nagyon megtetszett, ezért megmutatom, biztosan lesznek olyanok, akik látnak benne fantáziát.

Ebben a kérdésben, mint egyébként az életben számos más esetben, nincs egy kizárólagos igaz válasz, az a legjobb, ha elfogadjuk egymás ötleteit és megoldásait karácsonyfa ügyben (is).

A különböző gallyakból, ágakból, lécekből készített fák alternatívaként már régóta elfogadottak: ezek akár arra is jók, hogy az év más napjain dekorelemként szolgáljanak a lakásban.

Mint például a dánoknál, akik az ősz közeledtével akár egész bokornyi csupasz ágat visznek az otthonukba – ezt már  Rappensberger Odett (blogját itt találod) meséli, aki az idei karácsonyfáját, még tavaly januárban cipelte haza.

„Igen, mert gyönyörű volt, és megsajnáltam, hogy kidobták. Igen, hülyének néztek. Igen, egy részetek most szintén hülyének néz 😉  Míg mindenki más kifelé cipelte a fáit, hogy az egyre csak növekedő rakás tetejére odahajítsa, és hazafele cipeltem a magamét.”

A fa aztán decemberre „beérett”, a tűlevelek lehullottak, de a gyönyörű forma megmaradt. Így  Odett, – aki elvi okokból választotta ezt a megoldást –   365 db saját készítésű, kalligráfiás kártyával díszítette.

Odett gondolatait és a teljes sztorit ITT olvashatjátok.

A megszáradt fenyők szépsége Vicát is magával ragadta. Ő már 6 éve ilyen fákat díszít:

„Látva a  szépséges fákat; hajdani ezüst, luc, és nordmann ágait, meglibbent rajtuk néhány ottmaradt szaloncukorpapír, amit a néhány hónap kintlét szépen meg is antikolt….szóval egyszercsak jött a villanás…igen, elteszem őket karácsonyfának.
Úgyis évek óta nem telik karácsonyfára, úgyis utálom, amikor elkezd hullani  és ki kell dobni, és utálom a műfenyőt is, mert pár év után  nyomott fakó  és ronda lesz az is. Ezt viszont elnézegettem itt, hogy mennyire  csodásak,  még így tűlevelek nélkül is. ”

Vica fehérre fújta a száraz fenyőt és chabby chic stílusban dekorálta.

Vica blogján a teljes sztorit itt olvashatjátok.

Fotók: 1-5 Rappensberger Odett,    6-7 Kézműhelytitkok

Szép napot!

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük