Ezt nem lehet abbahagyni, és akár minden nélkül is jó
Érdekel a recept?
Az egyik kolléganőm édesanyjának örökre hálás vagyok ezért a receptért, mert ez a sali egyszerűen abbahagyhatatlan. Nagyon jó köretnek, salátának, de csak úgy önmagában is isteni. Érdemes kipróbálni ezt a répás káposztasalátát (Coleslaw).
Hozzávalók
egy kis fej káposzta (kb. 50 dkg)
2 db sárgarépa
2 fej lilahagyma
2 dl sűrű joghurt (vagy tejföl)
(2 ek porcukor ízlés szerint)
2 ek mustár
0,5 teáskanál só
1 késhegynyi őrölt fekete bors
2 dl jó minőségű majonéz
1 ek fehérborecet
1 tk citromlé
a káposztát nagyon vékonyra vágjuk, vagy gyaluljuk, (ez nekem nem sikerült túl jól), és a répát, hagymát is felcsíkozzuk. Jól be kell sózni, és félretenni.
A majonézhez hozzákeverjük a fűszereket, mustárt, joghurtot, a végén pedig az ecettel, citromlével ízlés szerint savanyítjuk. Ezt az öntetet a zöldségekre öntjük. Akkor igazán finom, ha már egy éjszakát a hűsölt a hűtőszekrényben.
Szép napot!
2 hozzászólás
Monika Szabóné Demény
Hm,de finomnak tűnik! El tudom képzelni még almával is.:)
anapfenyillata
Az alma se tűnik rossznak bele. 🙂 És tényleg finom.