család,  gyerek

5 weboldal, amit érdemes felkeresni, ha beteg a gyerek

Hiteles információk orvosoktól betegségekről, megelőzésről.

Bár már kismamaként próbáltam felkészülni a gyerekbetegségekre, azért a lányom első láza, hasmenése, köhögése mégis nagy ijedelmet okozott. És nem változott ez igazán később sem, hiszen jöttek az újabb kiütések, náthák, fülfájások, láz, és megszületett a kisfiúnk is, aki teljesen másképpen volt beteg, mint a nővére, magasabb lázzal, sok hányással, hasmenéssel. Az alábbi weboldalakat szívből ajánlom, nekem sokat segítettek:

Mami gyógyít

A blogot Dr Birta Orsolya és Dr. Juhász Éva gyermekorvosok írják.  Küldetésüket így fogalmazzák meg:

„Orvosként az az álmunk,  hogy az anyukák, apukák minél többet olvassanak és tudjanak a gyermekbetegségekről, kezelésükről és megelőzésükről- és minden információt megbízható, szakemberek által írt weboldalakról szerezzenek.
És mindezt miért? Hogy ne halljunk többet ilyet a rendelőben:

  • “Ó, ha tudtam volna mindezt, akkor most nem lenne ilyen beteg a gyermekem.”
  • “Ó, ha hallottam volna erről korábban, akkor sokkal hamarabb orvoshoz fordultam volna gyermekemmel!”
  • “Miért nem mondta ezt eddig senki? Már rég orvoshoz kellett volna jönnünk!”

Ezen a weboldalon hiteles forrásokból nyújtunk orvosi információkat a szülőknek gyermekbetegségekről. Felhasználjuk egyetemi tanulmányainkat, jegyzeteinket, gyakorlati tapasztalatainkat, valamint folyamatosan figyeljük a szaklapok cikkeit, és a hazai és nemzetközi és konferenciákon hallottakat, hogy olvasóink részletes, adatokkal alátámasztott infókhoz jussanak.

Ez egy nyugati típusú, bizonyítékokon alapuló orvoslást favorizáló weboldal.”

Kedvenc bejegyzésem tőlük: Így állítsd össze az úti gyógyszertáradat: gyakorlati megoldások kisgyermekes utazáshoz

Így állítsd össze az úti gyógyszertáradat: gyakorlati megoldások kisgyermekes utazáshoz, 1. rész

Háziorvos blog

Dr. Ipolyi-Topál Gitta nevével először az Urban:Eve blogon találkoztam, egy interjút készített vele Via a szűrővizsgálatokról, amit érdemes elolvasni. Ezután felkerestem a blogját is, ami nagyon megtetszett. Célját a következőképpen fogalmazza meg:

„Tudományosan alátámasztott, nyugati típusú orvoslás kritériumainak megfelelő információkat igyekszem átnyújtani közérthető, akár szórakoztató stílusban.”

Kedvenc posztom tőle: A totyogók és az okostelefon, valamint A tudományos bulvár állatorvosi lova.

Petogabi.hu

Dr Pető Gabriella gyermekorvost személyesen is ismerem, hiszen kisvárosunkban praktizál. Több vele készített interjút olvashattok itt a blogon, és mindig kikérem a véleményét, mielőtt bármilyen, az egészséget csak kicsit is érintő információt osztok meg veletek.

„A szakmám a hivatásom is egyben, az időm nagyobbik felében a város gyermekeivel, gyermekeiért dolgozom…

A férjem már többször felvetette egy saját weboldal létrehozásának jelentőségét, tekintettel arra, hogy a munkám  során is rendkívül sok kérdés merül fel kis betegeim szüleiben, amit így könnyebben tudok esetleg megválaszolni. Mindemellett saját életem korábbi  eseményei is arra késztetnek, hogy gondolataimat , akár ilyen formában is, megosszam mindenkivel, aki hasonló élethelyzetekbe került és esetleg tanácstalan.”

Hasznos cikkem tőle: Hányás és hasmenés

Gyermeklét

A Házi Gyermekorvosok Egyesülete és az EDUVITAL.net Nonprofit Egészségnevelési Társaság tájékoztató elektronikus kiadványa. A szerzők gyermekorvosok, és mindenféle aktuális információt találunk itt, ami a gyerekek egészségével kapcsolatos.

Hasznos cikk: Tavaszi fogas kérdések:  „Ha beköszönt a jó idő, akkor a szülők nagy ijedtségére megszaporodnak a gyerekek körében elszenvedett fogsérülések. Az esések, a kerékpár-, valamint játszótéri balesetek, esetleg verekedés során kialakuló sérülések és a sportbalesetek, amik ilyenkor szép számmal előfordulhatnak. A tejfogak sérülései”

+1 Gyermek-SOS

Az oldal Budapesten és Pest megyében nyújt segítséget ha az éjszaka kellős közepén, vagy hétvégén ügyeletre van szükség: naprakészen megtudjuk, hogy adott panasszal, hová vihetjük a gyerekünket, melyek az ügyeletes budapesti gyógyszertárak, de a különböző vidéki kórházak elérhetőségeit is megtaláljuk itt.

„A munkám során minden nap tapasztalom, hogy a szülők mennyire nehezen jutnak megfelelő információhoz olyan helyzetekben, amikor minden perc számít. Azért hoztuk létre ezt az oldalt, hogy többet ne kelljen az éjszaka közepén egyik kórházból a másikba bolyongani a beteg gyerekekkel, hanem egyből tudjátok, milyen problémával merre kell indulni.” írja Németh Franciska, aki a Szent János Kórház Gyermeksebészeti – és Traumatológiai Osztály ambulanciáján dolgozik ápolóként.

Szép napot!

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük