csináld magad,  DIY,  szilveszter,  Ünnep

Szilveszteri pezsgő, személyre szabva

Legyen a tied a legeredetibb pezsgő szilveszterkor.

01_img_5395

Szilveszterkor sok mindent megteszünk, hogy a következő évben öröm, boldogság, és gazdagság várjon ránk. Hogy szerencsénk legyen, malachúst eszünk, hogy gazdagok legyünk, lencsét főzünk, és szintén a gazdagság miatt pezsgőt iszunk. Bár ez utóbbival a kedvünket is megalapozzuk.

A pezsgő azért válhatott a gazdagság szimbólumává, mert eleinte csak a nagyon módosok kiváltsága volt. Az első pezsgő véletlenül készült az 1600-as években, és Dom Perignon francia szerzetes nevéhez fűződik.

A pezsgőt egészen a 19. századig üvegenként erjesztették, az elkészítése 2-3 évet is igénybe vett, ráadásul a palackok nagy része felrobbant a készítés során.

Azóta persze már más a technológia, és elérhető árakon lehet nagyon jó pezsgőket kapni, aminek én nagyon örülök, mert a pezsgő az egyik kedvence italom.

02

Nemrégiben megkóstoltuk a Törley Excellence-t, ami nemcsak finom, de fehér üvege nagyon elegáns. Miután kiürült, rögtön azon gondolkodtam, hogyan lehetne ezt az üveget hasznosítani. Alaposan megvizsgáltam, és megállapítottam, hogy az üveg festett, kivülről fehér bevonatos, hiszen az üveg szája zöld.

Ez indította el az alábbi ötletet, hiszen olyat már számtalanszor láttam, sőt magam is készítettem, hogy üveget fehérre festettünk, majd erre transzferáltunk.

Így aztán kipróbáltam, hogy működik-e rá a transzfer. És igen! Innen már csak egy lépés, volt, hogy a szilveszteri buliba szánt üvegek ilyen dekorációt kapjanak.

Amire szükséged lesz:

Fehér pezsgősüveg

Lézernyomtatóval nyomtatott szöveg, kép (tükrözve)

Pentart transzfer oldat

fültisztító pálcika

fa spatula vagy kiskanál

maszkolószalag, vagy gyengébb cellux

03_img_5271

A kislányommal hozzá is láttunk a készítéséhez.

Mi a hátsó címke helyére készítettük el a feliratot, a többit meghagytuk. Ehhez egy nedves szivacs segítségével eltávolítottuk a címkét.

A szöveget körbevágtuk, és – a tintás részével az üveg felé – maszkolószalaggal az üvegre rögzítettük.

04_img_5278

Leheletnyi Pentart oldattal bekentük a papírréteget, azokon a területeken, ahol a minta volt. Itt álljunk meg egy pillanatra, mert nagyon fontos részhez értünk.

Tehát, amikor a fültisztító pálcikát belemártjuk az oldatba, utána még vattával itassuk le róla majdnem az összeset, hogy tényleg csak nagyon pici kerüljön a papírra, különben elmaszatolódik a minta.

05_img_5285

Ha kész, spatulával, vagy kiskanál aljával dörzsöljük át a területet.

06_img_5301

És tádám, készen is van.

06_mg_5302

Akinek ez nem volt teljesen érthető, itt talál videót is a transzferálásról.

08_mg_5363

Én szeretem. ♥

07_mg_5308

Ezzel a módszerrel készíthetsz személyre szabott szilveszteri ajándékot, de továbbgondolhatod a kiürült üveget is: vázaként, lámpatalpként. Engedd el a fantáziád.

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.
Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük