csináld magad,  dekoráció,  DIY,  karácsony,  otthon,  tél,  Ünnep

10+1 lenyűgöző hópehely dekoráció az otthonodba

Kedvelt téli dekorációs elemek a hópelyhek, melyek egyszerű, olcsó, de nagyon mutatós díszei lehetnek otthonunknak.

Néhány napja varázslatossá vált a város, minden hófehér lett, és a fákon megjelent a gyönyörű zúzmara. Tél volt, olyan igazi, amitől kipirul az arcunk, megdermed a kezünk, de közben csillog a szemünk a gyönyörű látványtól. Készítettem is pár fotót, és nem bántam, hogy lefagy a kezem közben.

A mai újságból aztán megtudtam, hogy ipari hóesés terített vékony, fehér szőnyeget a városra: a ködfelhőzetbe juttatott vízgőz kristályosodott ki, és lett belőle hópihe.

Nos, még ha mesterséges is, nagyon örültünk annak a kevés hónak, hiszen a télhez  – bár egyre ritkább – mégis hozzátartoznak a hópelyhek.

És ha nincsenek, hát elkészíthetjük őket mi magunk.

Kezdjük is a sort egy kicsit bonyolultabb, de annál dekoratívabb verzióval: falécekből  karácsonyi izzósorral és egy barkácsolni szerető férj segítségével nem is annyira reménytelen az elkészítése.

100

Ezekhez viszont csak fehér papír és olló kell, és akár gyerekek bevonásával elkészülhetnek. Ugye, nincs olyan köztetek, aki nem vágott ki már legalább egy hópelyhet az életében. Az egésznek az alapja a megfelelő hajtogatás, aztán vághatjuk kedvünkre a mintákat, de sablonok segítségével is egészen különlegeset alkothatunk.

Egy-két próbavágás után belejön az ember, és már nem is szükséges felrajzolni a mintát. Érdemes azért  először könnyebbeket választani, aztán jöhetnek a bonyolultabbak.

A Színes ötletek blog sablongyűjteménye nagy segítség a hópihe-gyártáshoz.

101

113
Hát nem gyönyörű!

102

103

Szintén papírból készültek, de itt már nemcsak fehér papírt használtak. nekem ezek is nagyon tetszenek.

105

106

A papíron kívül a fa spatulákból is remek hópelyhek lehetnek.

108

Ezek már 3D hópehely kategóriák, egyszerűen készíthetsz ilyeneket papírzacskó segítségével. Ha kíváncsi vagy, hogyan, katt ide.

109

Nemrégiben bemutattam egy hasonló hópelyhet, melyet az egyik olvasóm férje készített. A képre kattintva lépésről lépésre megtalálod, hogyan barkácsolj te is ilyet.

110

Szintén fa spatulákból.

111

Szép napot!

A képek forrása a fotókra kattintva elérhető. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Mentés