inspiráció,  otthon

10 egyszerűen kivitelezhető bútorátalakítás

Te is meg tudod csinálni.

Használhatatlan, csúnya, vagy feleslegessé vált bútorokból újabb, egyedi darab születhet. Lásd meg bennük a lehetőséget, és a rút kiskacsából hattyú lesz.

A szocreál bútorok ma már nem divatosak, de általában jól bírják a strapát, és nagyon jó használhatók. Festék, vagy textil nagyon sokat dob rajtuk.


Ha te is belevágnál a bútorfestésbe, nagyon szuper tanácsokat olvashatsz Katánál, A kicsi ház , vagy Eninél, a Nem is kacat oldalakon, hogyan és mivel kell átfesteni egy ilyen bútort.


A fenyőbútor egy időben elárasztotta az országot, mára azonban kissé divatjamúlt. Viszont a valódi faanyagot könnyű felújítani, egy kis csiszolással, festéssel.

Egy magyar példát  hoztam: Nem mind lom Bálintot saját bevallása szerint két  dologról lehet faggatni: ” az egyik ilyen pl. a hamburger (mert azt szeretem) a másik pl. a sárga lakkozott fenyőbútor (mert azt rühellem).” És hogy milyen csodákat művel az ilyen bútorokkal azt alább láthatjuk. ( A hamburgerekről nem tudunk nyilatkozni. )

23

24

És ismét egy magyar példa: Lakbear, aki ebből az ütött-kopott szekrénykéből kihozta a legtöbbet. Blogjában részletesen leírja, hogyan csinálta.

20

21

A festék mellett a tapéta is jó barátunk, ha bútorfelújításról van szó.

A képekre kattintva elérheted a képek forrását, illetve (a legtöbb esetben) a bútorfelújítási lépéseket is.

Szép napot!

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.