inspiráció,  otthon

Megjelent az új, 2016-os IKEA katalógus

A 2016-os IKEA-katalógus témája: a konyha és a konyha köré szerveződő tevékenységek.

Fiatal felnőttként ismertem  meg az IKEA-t és rögtön beleszerettem. Az első, 2002-es IKEA katalógust rongyosra nézegettem, és azóta minden évben várom, hogy megjelenjen. Vidékiként sokszor kalandos úton jutok hozzá, de általában szerencsésen megszerzem, így szép kis katalógus gyűjteményem van már. Augusztus 14-én megjelent az új katalógus!

PH127849kicsi

IKEA felmérés az otthonokban

Az IKEA kutatást végzett az emberek otthoni szokásairól, amiből az derült ki, hogy  az étkezés és a főzés a társas élet különösen fontos elemei, éppen ezért ebben az évben az IKEA a konyhai tevékenységekre, étkezésekre és az azokhoz kapcsolódó pillanatok fontosságára hívja fel a figyelmet. Az új katalógusban mintegy 100 oldal foglalkozik ezekkel a témákkal.

PE301801

A felmérést Magyarországon is elvégezték, amiből kiderült, hogy a hétköznapokon a magyarok átlagosan több mint 1,5 órát töltenek főzéssel, hétvégén viszont ennek kétszeresét, 2-3 órát. A legtöbben hobbiként tekintenek a főzésre.

A magyarok számára a főzés a társas élet meghatározó eleme, és egyet jelent az egymásról való gondoskodással.

PH125825
Az egészséges étrend a magyarok számára csak másodlagos szempont a főzésnél, és mindössze 28% főz azért, hogy jobban nyomon követhesse az étrendjét.

A változatosságot viszont a magyarok igen nagyra becsülik, és 96% szeret új ízekkel, ételekkel kísérletezni.

PE267062

Érdekességek az új katalógussal kapcsolatban:

  • 2016-os IKEA-katalógus olvasóinak 324 oldalnyi inspirációt nyújt, 219 000 000, FSC-minősítésű papírra nyomtatott példány készül belőle, és 34 nyelven jelenik meg 49 országban.
  • Az új IKEA-katalógust elsőként Marokkóban és Dél-Koreában vehetik kézbe a vásárlók.

IKEA_veggie_balls_2

  • A nyomtatott katalógust az IKEA-katalógusalkalmazás teszi felejthetetlen élménnyé – aminek köszönhetően a katalógus oldalain fellelhető ötletek és termékek virtuálisan az olvasók otthonába vándorolnak. Ebben az évben a kiterjesztett valóság segítségével megnézheted, hogyan mutatna több mint 400 termék az otthonodban, a „Járd be a helyiséget” funkció használatával beleshetsz két bemutatott szobába.

PE286375

  • A katalógusalkalmazással továbbá megtekinthetsz több mint 50 videofilmet, a galéria képeit, valamint különféle szobákat, 360 fokos rálátással a berendezésükre.
  • Most először egy, a 2016-os katalógus készítésének kulisszái mögé betekintést nyújtó kisfilmet is megoszt az IKEA az olvasóival, amelyet itt nézhetsz meg.

PH128279

Hol találod?

Augusztus 14-től itt az új katalógus, amit a szerencsések szórólap formájában megkapnak, a fürgék online megrendelhetnek, de az IKEA áruházakban, és online is hozzáférhető. Ide kattintva bele is tudsz nézni.

Már alig várom, hogy kézbe vehessem! 🙂

PE376423

Katalógusok kreatív tárolása

Akinek hasonlóan sok IKEA katalógusa van, mint nekem, annak mutatok ötletet, hogyan tudja kreatívan tárolni.

1
IKEA katalógusaim

Ha már elég sok katalógusod van, készíthetsz belőle zsámolyt, melynek részletes leírásását itt találod. Persze csupa IKEA alapanyagokból! 🙂

3

De kis asztalkaként is használhatjuk.

4

Képek: ikea.com és saját fotók

Szép napot!

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük