
5 perces barackos pohárdesszert
Ha a túró és a barack találkozik, abból csak valami jó sülhet ki. Pontosabban most nem sül ki belőle semmi, mert sütni sem kell, de ezt az ötperces villámrandit érdemes megismételni.
Az úgy volt, hogy Olaszországban kempingeztünk, amikor Panna egy sk. grillebéd után desszertet kívánt.
Gyorsan megnéztem a lehetőségeket, miből lehet összedobni valamit, hiszen volt egy kis „éléskamránk”, mindenféle alapanyagokkal, hűtőtáskákkal felszerelkezve indultunk útnak, ahogyan sok honfitársunk is teszi. 🙂 Induláskor konstatáltuk is: éhen halni biztosan nem fogunk. 🙂
Szóval volt mindenféle keksz, tejszín, az olasz piacról beszerzett zamatos gyümölcsök, és ricotta is, ezt a túróhoz tudnám hasonlítani leginkább.
Miközben a készletet pásztáztam, felrémlett a Majd a Buday! című főzős műsor, amelyben Buday Péter mesterszakács benézett a hűtőbe és az ottani alapanyagokból szuper ebédet készített.
Eleget néztem a műsort, most rajtam volt a sor, így született meg ez a villámdesszert.
Hozzávalók ( 1 pohárhoz):
2 db zabkeksz (de készülhet más, kedvelt kekszből is)
2 evőkanál túró (ricotta)
2-3 evőkanál tejszín
1-2 kávéskanál porcukor
2 db zamatos barack
A kekszet összetörtem, a ricottát (túrót) összedolgoztam a tejszínnel és a porcukorral. Majd a túrós részt, kekszet, apróra vágott barackot pohárba rétegeztem.
„Anya, az isteni!” 🙂 Nem is kell ennél több.


Szép napot!