recept,  Ünnep

Készíts kockacukrot házilag!

Egyszerű, látványos, édes, és nemcsak kocka.

1

Kockacukrot, vagyis formacukrot készíteni nagyon egyszerű, és a végeredmény igen látványos lesz. Ilyen cukorral jól indul a nap, mehet kávéba, teába. Ünnepekkor, ha kávét, teát kínálnál, nagyon menő lehet: húsvétkor nyuszival, karácsonykor fenyővel, anyák napján szívvel.

Én most húsvétra gyártottam, de lehet, hogy kell még készítenem belőle, mert valahogy  a gyerekeim szerint ez a cukor jobban oldódik a limonádéban, és könnyebben ugrik reggel a kávéba is. 🙂 Ha Te is kedvet kaptál, indulhat is a gyártás.

Amire szükséged lesz:

Fehér és barna kristálycukor

szilikon jégkocka forma

kevés víz

10

A vizet egy kiskanállal óvatosan kell adagolni a cukorhoz, hozzáadni egy kiskanálnyit, majd megkeverni, ismét egy kanálnyi, majd kever, egészen addig, míg enyhén vizes homokszerű anyagot nem kapunk. (Ez maximum 2-4 kiskanálnyi lesz, egy kb. fél csészényi cukorhoz). A cukor ne oldódjon közben, szóval ne legyen túl vizes. Ha mégis túl vizes lenne, egy kis cukorral még lehet, hogy segíthetsz rajta.

Ezt az anyagot beletesszük a szilikon formába, amikor félig tele van, jól megnyomjuk, majd erre jöhet a többi cukor, ezt már óvatosabban nyomva.

11

Egy éjszakáig száradni hagyjuk, majd óvatosan kivesszük a formából.

2

Ajándéknak is kiváló!

És ha tejeskávéhoz innád, itt egy jó kis recept hozzá.

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz.  Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.